Europski primjeri

Primjeri projekata

U okviru Programa za cjeloživotno učenje, preteče programa Erasmus+, projekt pod nazivom Once upon a time in... Europe, u kojem sudjeluje i hrvatski partner Aquilonis d.o.o., a bavi se obrazovanjem odraslih, 2016.g. proglašen je uspješnom pričom na razini Europske unije. Radi se o prvom projektu s hrvatskim partnerom kojeg je Europska komisija proglasila uspješnom pričom. Više o samom projektu potražite ovdje.

 

U okviru programa Erasmus+ Osnovna škola Pantovčak iz Zagreba kao koordinatorksa ustanova provela je projekt naziva „Pollution! Find a STEM solution!“. koji se provodio od 2014. do 2016.godine. Projekt pripada Ključnoj aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. U okviru 34 projektne  aktivnosti sudjelovao je 231 učitelj te čak 2729 učenika. Projekt je u srpnju 2017. proglašen uspješnom pričom na razini Europske unije. Riječ je o četvrtom primjeru uspješne priče iz Republike Hrvatske te prvom primjeru uspješne priče u području odgoja i općeg obrazovanja programa Erasmus+ u Hrvatskoj. Više o samom projektu potražite ovdje.

 

Više primjera dobrih praksi i uspješnih priča na razini Europske unije možete pronaći na Diseminacijskoj platformi za rezultate projekata programa Erasmus+.

 

Primjeri dobrih praksi

Na poveznicama niže možete pronaći primjere dobrih praksi projekata u okviru Programa za cjeloživotno učenje i Mladi na djelu, te programa Erasmus+, prema sljedećim područjima:

 

- predškolski odgoj i školsko obrazovanje

strukovno obrazovanje i osposobljavanje

- visoko obrazovanje

- obrazovanje odraslih

- mladi

Publikacije

Europska komisija objavila je brošuru u kojoj možete pronaći 35 primjera dobre prakse za programe Erasmus+ i Mladi na djelu.

 

Brošura je dostupna ovdje.