Sudjelovanje u donošenju odluka

Sudjelovanje u donošenju odluka

Kroz uključivanje u projekte koji se bave uspostavljanjem dijaloga između mladih i donositelja odluka za mlade na lokalnoj, regionalnoj i/ili nacionalnoj razini, dobit ćeš priliku predstaviti svoje potrebe, želje i zapažanja donositeljima odluka ili pak sudjelovati u simulaciji funkcioniranja demokratskih institucija (parlamenta, savjeta za mlade, ...). Na taj način možeš pozitivno pridonijeti položaju i mogućnostima mladih u svojoj zajednici.

Kako možeš sudjelovati

Sudjelovanje je otvoreno za mlade u dobi između 13 i 30 godina. Prvo saznaj s kojim organizacijama za mlade u svojoj okolini dijeliš vrijednosti i interese te im se javi ili osnuj novu udrugu. Organizacije osmišljavaju projekte koji mogu biti nacionalni – u suradnji s najmanje jednom domaćom organizacijom (općinom, gradom, ili nekom drugom udrugom) – ili pak transnacionalni (u suradnji s najmanje jednom stranom organizacijom).

 

Program Erasmus+ pokriva troškove putovanja, smještaja, prehrane i organizacije, a moguće je dobiti potporu i za posebne potrebe (za osobe s invaliditetom) te za iznimne troškove (vize, cjepiva i slično). Sastanci mladih i donositelja odluka dio su Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika.