Potpora pri prijavi 2018.

Erasmus+ Sport info dan – Bruxelles 30.1.2018.

Europska komisija i Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu organiziraju Erasmus+ Sport info dan 30. siječnja 2018. godine u Bruxellesu s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja o programu Erasmus + Sport i o njegovim mogućnostima financiranja.

Sudjelovanje na Info danu je besplatno, dok putne troškove snose sami sudionici. Mjesta za sudjelovanje su ograničena na najviše dva predstavnika po organizaciji.

Prijave su otvorene do 23. siječnja 2018., ali mogu se zatvoriti i ranije u slučaju popunjavanja kapaciteta.

Prijaviti se možete putem internetske stranice: https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/events/infoday-sport-30012018_en

 

Ako niste u mogućnosti sudjelovati, prijenos događanja s Info dana bit će dostupan na mrežnim stranicama Izvršne agencije i u ovom slučaju nije potrebna prijava. Na gornjoj poveznici dostupan je dnevni red, kao i poveznica za online web streaming za sve sesije na dan događaja.

Događaj možete pratiti ili prokomentirati na twitteru: #sportinfoday

Detaljne informacije o programu Erasmus+: Sport

Detaljne informacije o aktivnostima za koje se može ostvariti financijska potpora te o uvjetima i načinu prijave projekata možete naći u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2018. g. Europske komisije.

Brošura 'Potpore za sport u Europskoj uniji'

Hrvatski olimpijski odbor u 2016. pripremio je brošuru „Potpore za sport u Europskoj uniji“ Europskih olimpijskih odbora pri europskim institucijama, koja uključuje praktične smjernice za upravljanje projektnim ciklusom, pregled strukture programa potpore, pregled osnovnih elemenata pojedinih programa potpore s procjenom njihove relevantnosti u odnosu na sport te primjere projekata koji su odobreni u proteklom razdoblju.

 

Za više informacija o samoj publikaciji možete se obratiti gđi Almi Papić, koja je pripremila i uredila hrvatsko izdanje brošure „Potpore za sport u Europskoj uniji“, na alma.papic@hoo.hr.

Kratki pregled područja sporta u programu Erasmus+

Europska komisija pripremila je kratki pregled područja sporta u programu Erasmus+, s primjerima financiranih projekata i projekcijom proračuna do 2020. godine.

Dodatni alati

Kao pomoć potencijalnim prijaviteljima, Europska komisija pokrenula je i online bazu za traženje partnerskih organizacija u području sporta: sporttool.teamwork.fr.

Informativne aktivnosti

2015.

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Hrvatski olimpijski odbor organizirali su info dan o programu Erasmus+: Sport 15. prosinca 2015. u Zagrebu, MZOS, Donje Svetice 38.

 

Prezentacije s info dana:

 

 

 

2014.

 

U sklopu Hrvatske sportske konferencije 13. listopada 2014. održan Info dan o Erasmus+: Sport programu. Tim je povodom Agencija za mobilnost i programe Europske unije pripremila i dodatni dokument (handout) u kojem sportske ustanove i organizacije mogu naći informacije kako se uključiti u projekte vezane uz područja svih razina obrazovanja i rada s mladima u okviru programa Erasmus+.

 

U Milanu je 1. i 2. prosinca 2014. održan EU Sport Forum. Forum je bilo moguće pratiti putem web streama, a prezentacije i materijali dostupni su na poveznici.

 

Prezentacija s info dana: Ostale mogućnosti za sportsku zajednicu u Erasmus+ programu

 

Prezentacija s info dana: Praktični savjeti

 

Prezentacija s info dana: Prijava projekata