Potpora pri prijavi 2019.

Erasmus+: Sport info dan – Bruxelles 5.2.2019.

Europska komisija i Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu organizirale su Erasmus+: Sport info dan 5. veljače 2019. godine u Bruxellesu kako bi informirale potencijalne prijavitelje o mogućnostima financiranja projekata na području sporta u sklopu programa Erasmus+.  Info dan je također pružio priliku za umrežavanje i susret s potencijalnim partnerima, kao i za predstavljanje primjera prethodno financiranih projekata.

 

Događaj je otvorio europski povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics. Snimka svih sesija dostupna je ovdje.

Detaljne informacije o programu Erasmus+: Sport

Detaljne informacije o aktivnostima za koje se može ostvariti financijska potpora te o uvjetima i načinu prijave projekata možete naći u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2019. g. Europske komisije.

Brošura 'Potpore za sport u Europskoj uniji'

Hrvatski olimpijski odbor u 2016. pripremio je brošuru „Potpore za sport u Europskoj uniji“ Europskih olimpijskih odbora pri europskim institucijama, koja uključuje praktične smjernice za upravljanje projektnim ciklusom, pregled strukture programa potpore, pregled osnovnih elemenata pojedinih programa potpore s procjenom njihove relevantnosti u odnosu na sport te primjere projekata koji su odobreni u proteklom razdoblju.

Za više informacija o samoj publikaciji možete se obratiti gđi Almi Papić, koja je pripremila i uredila hrvatsko izdanje brošure „Potpore za sport u Europskoj uniji“, na alma.papic@hoo.hr.

Kratki pregled područja sporta u programu Erasmus+

Europska komisija pripremila je kratki pregled područja sporta u programu Erasmus+, s primjerima financiranih projekata i projekcijom proračuna do 2020. godine.

Dodatni alati

Kao pomoć potencijalnim prijaviteljima, Europska komisija pokrenula je i online bazu za traženje partnerskih organizacija u području sporta: sporttool.teamwork.fr.

Informativne aktivnosti

2019.

Nacionalni info dan i radionice za pisanje projekata programa Erasmus+: Sport

Središnji državni ured za šport i Hrvatski olimpijski odbor zajednički organiziraju radionice za informiranje potencijalnih prijavitelja projekata za područje sporta u sklopu programa Erasmus za rok 4. travnja 2019. godine. Na radionicama će sudionici dobiti osnovne informacije o programu Erasmus+: Sport, saznati informacije o kriterijima prihvatljivosti za Suradnička partnerstva, Mala suradnička partnerstva i Neprofitna europska sportska događanja. Predstavit će se i jedan od primjera dobre prakse te kriteriji za kvalitetnu provedbu projekata.

Radionica za dionike na području Jadranske Hrvatske održana je 13. prosinca 2018. u Splitu. Program radionice dostupan je ovdje.

Radionica za područje Slavonije, Baranje i Srijema održana je 23. siječnja 2019. u Osijeku. Program radionice dostupan je ovdje.

Radionica za područje središnje Hrvatske održava se 11. veljače u Zagrebu. Program radionice dostupan je ovdje.

Sve radionice zajednički organiziraju Središnji državni ured za sport i Hrvatski olimpijski odbor.

 

Za više informacija možete se obratiti na kontakte Središnjeg državnog ureda za sport sport@sdus.hr i gđe Marije Crnković marija.crnkovic@sdus.hr te Hrvatskog olimpijskog odbora i gđe Alme Papić alma.papic@hoo.hr.

 

Nacionalni info dan i dodatna radionica za potencijalne prijavitelje koji su propustili sudjelovati na regionalnim radionicama održava se u 11. veljače u Zagrebu. Više o tome možete pročitati ovdje, a program se nalazi ovdje.

 

Europska komisija i Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) organizirale su 5. veljače 2019. u Bruxellesu Info dan „Erasmus+: Sport“. Više o događanju možete vidjeti ovdje: info dan u Bruxellesu.

 

2015.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Hrvatski olimpijski odbor organizirali su info dan o programu Erasmus+: Sport 15. prosinca 2015. u Zagrebu, MZOS, Donje Svetice 38.

Prezentacije s info dana:

 

2014.

U sklopu Hrvatske sportske konferencije 13. listopada 2014. održan Info dan o Erasmus+: Sport programu. Tim je povodom Agencija za mobilnost i programe Europske unije pripremila i dodatni dokument (handout) u kojem sportske ustanove i organizacije mogu naći informacije kako se uključiti u projekte vezane uz područja svih razina obrazovanja i rada s mladima u okviru programa Erasmus+.

 

U Milanu je 1. i 2. prosinca 2014. održan EU Sport Forum. Forum je bilo moguće pratiti putem web streama, a prezentacije i materijali dostupni su na poveznici.

Prezentacija s info dana: Ostale mogućnosti za sportsku zajednicu u Erasmus+ programu

Prezentacija s info dana: Praktični savjeti

Prezentacija s info dana: Prijava projekata