Potpora pri prijavi 2017.

Godišnja Erasmus+ konferencija za područje mladih

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u prosincu 2016. g. organizirala je Godišnju Erasmus+ konferenciju za područje mladih. Konferencija je održana s ciljem jačanja kvalitete provedbe programa Erasmus+, a uz predstavljanje Poziva na podnošenje prijedloga za 2017. godinu, tematski je posebno istaknuta provedba Strukturiranog dijaloga s mladima u Republici Hrvatskoj. Sudionici Konferencije mogli su saznati korisne informacije i savjete za unaprjeđenje kvalitete prijava za pojedinu ključnu aktivnost kroz uvid u različite alate, portale i publikacije.

Korisne prezentacije

Program Godišnje konferencije za područje mladih održane 29. studenoga 2016. g. u Zagrebu i prezentacije možete pronaći pomoću poveznica:

 

 

 

 

 

 

 

  • Valerija Posavec, Agencija za mobilnost i programe: Youthpass

 

  • Katarina Brajdić, Agencija za mobilnost i programe EU: Eurodesk

Savjetovanje

Radi što bolje pripreme projektnih prijedloga za posljednji ovogodišnji rok, pozivamo i podsjećamo sve zainteresirane organizacije i potencijalne prijavitelje na mogućnost savjetovanja s programskim djelatnicima od 28. kolovoza do 18. rujna 2017.

 

Posebno na savjetovanje pozivamo organizacije koje do sada nisu prijavljivale E+ projekte u području mladih kao i one organizacije koje žele prijaviti projekte koji su na prijašnjim rokovima odbijeni radi kvalitete.

 

Savjetovanja se u prvom redu odvijaju putem e-pošte na adresu mladi@mobilnost.hr slanjem radne verzije prijavnog obrasca ili obrasca za savjetovanje.

 

U nastavku je moguće preuzeti obrazac za savjetovanje koji je osmišljen kako bi vam pomogao u strukturiranju projektne ideje. Molimo da ispunite obrazac prije nego što tražite savjete o svojoj prijavi/projektnoj ideji:

 

 

 

Dodatne informacije za prijavitelje

  • Informacije o stanju proračuna te ostale važne napomene vezane za posljednji rok za prijavu projekata u 2017. godini (4. listopada) možete pronaći ovdje.
  • NOVO! Prema obavijesti Komisije od 23.1.2017., u sklopu Poziva 2017. OLS – mrežna jezična potpora uključivat će, osim za 12 do sada dostupnih jezika, potporu i za dodatnih 6 jezika (bugarski, finski, hrvatski, mađarski, rumunjski, slovački – razina A1), a koji u predmetnom dijelu prijavnog obrasca KA105 nisu navedeni. U slučaju korištenja bilo kojeg od ukupno 18 podržanih jezika potrebno je isto naznačiti u prijavnom obrascu koji se odnosi na OLS - mrežnu jezičnu potporu.