SALTO-YOUTH

Što je SALTO

SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) je mreža osam resursnih centara koji rade na europskim prioritetnim područjima unutar područja mladih putem platforme Salto-youth.net.

SALTO i Erasmus+

Kao dio strategije Euroske komisije SALTO centri predstavljaju stručnu podršku (izvor informacija, metoda i primjera neformalnog učenja) organizacijama i osobama aktivnima u radu s mladima. SALTO nudi mogućnost sudjelovanja na međunarodnim osposobljavanjima u organizaciji nacionalnih agencija koje provode program Erasmus+: Mladi na djelu pod nazivom Aktivnosti transnacionalne suradnje, ali i oglašava osposobljavanja organizacija koje provode projekte financirane od nacionalnih agencija za Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost osoba koje rade s mladima.

Aktivnosti transnacionalne suradnje

Na SALTO-ovim mrežnim stranicama moguće je pronaći sva osposobljavanja u organizaciji nacionalnih agencija i ostalih organizacija te se prijaviti na njih putem Europskoga kalendara osposobljavanja.

 

Europski kalendar osposobljavanja nudi mogućnost pretraživanja svih trenutačno dostupnih treninga u Europi – onih koji su dio Aktivnosti transnacionalne suradnje i onih izvan tog programa. Važno je znati da Agencija za mobilnost i programe Europske unije sudjeluje samo u Aktivnostima transnacionalne suradnje, i to samo u osposobljavanjima objavljenima u ovoj tablici.

SALTO resursni centri
Dodatne informacije

Na SALTO-ovim stranicama možete pronaći: