Javni poziv na prijave - trening za edukatore u području ljudskih prava

Agencija za mobilnost i programe EU poziva sve osobe koje rade s mladima i žele učiti i podučavati o ljudskim pravima na prijavu za

 

TRENING ZA EDUKATORE U PODRUČJU LJUDSKIH PRAVA

 

Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu Erasmus+ projekta «Mladi za ljudska prava» tijekom listopada 2018. organizirat će dva regionalna treninga za edukatore u području ljudskih prava.

 

Trening je namijenjen svim osobama koje imaju iskustvo formalnog ili neformalnog rada s mladima, a koje već provode ili imaju namjeru provoditi edukativne radionice s mladima o ljudskim pravima (nastavnici/ce, učitelji/ice, studenti/ice, predstavnici/ice organizacija civilnog društva, osobe koje rade s mladima i za mlade, volonteri/ke…).

 

Osnovni cilj ovog treninga je osnažiti osobe aktivne u radu s mladima za provođenje edukativnih aktivnosti s mladima u području ljudskih prava. Slijedom toga ovaj trening za početnike u području ljudskih prava omogućit će sudionicima da unaprijede osnovne kompetencije (znanja, vještine, stavove) potrebne za provedbu edukacija o ljudskim pravima.

 

Tijekom treninga sudionici će biti upoznati s osnovnim teorijskim okvirom vezanim uz ljudska prava, reflektirati o vlastitim iskustvima i stavovima vezanim uz ljudska prava, promišljati o vrijednostima, načelima i metodama koje se koriste unutar edukacije o ljudskim pravima i dobiti priliku osmisliti načine na koje dobiveno znanje mogu integrirati u organizacije u kojima rade. Trening se temelji na principima neformalne edukacije, u njemu se isprepleću teorijski i iskustveni segmenti i zahtijeva aktivno sudjelovanje svih sudionika.

 

Svaki sudionik/ica dobit će priručnike Kompas i Bookmarks, kao i informacije o mogućnostima financiranja edukativnih aktivnosti o ljudskim pravima u okviru programa Erasmus+.

 

Troškovi javnog prijevoza, smještaja i prehrane tijekom treninga financirat će se iz sredstava projekta.

 

Prijave se zaprimaju putem internetskog obrasca do 24. rujna 2018. godine. Isti trening održat će se na dvjema lokacijama i u dvama termina: 11.-13. listopada 2018. u Orahovici i 26.-28. listopada 2018. u Petrčanama; molimo da u prijavnici naznačite za koji se termin prijavljujete. Svi/e prijavljeni/e bit će obaviješteni/e o ishodu prijave do 01. listopada 2018.

 

Trening u Orahovici održava se u okviru kampanje Dani Erasmusa

 

Za sve sudionike iz sustava formalnog obrazovanja potvrde o sudjelovanju bit će omogućene i kroz sustav EMA (aplikacija za organizaciju i praćenje edukacije - Education Management Application: www.e-skole.hr).

 

Više informacija o samom treningu (ciljeve, program…) možete pronaći ovdje.

Za više informacija kontaktirajte Agenciju za mobilnost i programe EU: katarina.brajdic@mobilnost.hr.