Natječajna dokumentacija 2021.

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2021. godinu

Europska komisija objavila je 25. ožujka 2021. godine Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2021. godinu.

 

Tekst Poziva dostupan je na svim službenim jezicima Europske unije.

 

Za detaljne informacije i upute o podnošenju prijava pogledajte Vodič kroz program Erasmus+ na engleskom jeziku koji je sastavni dio ovog Poziva. Verzija na hrvatskom jeziku također je dostupna, uz napomenu kako, u slučaju razlika u podatcima, prednost ima engleska verzija Vodiča.

 

Dana 8. travnja 2021. Europska komisija je objavila Ispravak Vodiča kroz program Erasmus+, a dana 12. svibnja 2021. drugi Ispravak Vodiča kroz program Erasmus+

 

Indikativni proračun za Republiku Hrvatsku

Pogledajte Indikativni proračun za Republiku Hrvatsku u području obrazovanja odraslih.

 

 

Područje obrazovanja odraslih: 

 

Ključna aktivnost 1: 651.102,00 EUR

 

Ključna aktivnost 2: 870.481,00 EUR (Partnerstva za suradnju) i

                              327.441,00 EUR (Mala partnerstva)

Registracija organizacija (Sustav za registraciju organizacija)

Za sudjelovanje u Programu sve organizacije moraju biti registrirane putem Sustava za registraciju organizacija.

 

Registracija organizacija izvršava se samo jednom i nije ju potrebno ponavljati pri eventualnim budućim prijavama projekata.

 

Organizacije koje su već registrirane preko Participants Portala mogu iskoristiti ovu platformu da provjere točnost informacija o svojoj organizaciji te preuzmu svoj Organizacijski ID broj.

 

Ako vaša organizacija dosad nije registrirana, potražite kratke Korisničke upute za registraciju organizacija. Detaljne upute za ne engleskome jeziku nalaze se na platformi za Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

 

 

Nakon registracije, a najkasnije do trenutka prijave, ustanove su dužne u sustav učitati sljedeću dokumentaciju:

1. dokument o pravnoj ili javnoj osobi (Legal entity form or Public law body),

2. financijsku identifikaciju (Financial identification form)

3. izvadak iz sudskog registra / registra udruga (ne stariji od 6 mjeseci)

 

 

VAŽNO: Registraciju organizacija i unos potrebne dokumentacije moguće je izvršiti u bilo kojem trenutku, a najkasnije do trenutka podnošenja prijave. To možete učiniti i ako niste sigurni da ćete prijaviti projekt.

Svakako je preporučljivo registraciju i unos dokumentacije obaviti na vrijeme, ne čekajući krajnji rok za podnošenje prijava, kako biste izbjegli moguće poteškoće uzrokovane preopterećenjem sustava neposredno prije roka za prijavu.

Prihvatljive organizacije, obrazovni programi i polaznici u Ključnoj aktivnosti 1

Definicije pojmova odraslih polaznika s manje mogućnosti i nižom razinom vještina, te popis prihvatljivih organizacija i obrazovnih programa u Ključnoj aktivnosti 1 u području obrazovanja odraslih u sklopu Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2021. godinu nalaze se ovdje.

Prijavni obrasci

Prijave se predaju elektroničkim putem.

 

Elektronički prijavni obrasci i druga tehnička dokumentacija potrebna za postupak prijave dostupni su na platformi za Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

 

Prijavne obrasce za Ključnu aktivnost 1 i Ključnu aktivnost 2 moguće je ispuniti na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Dodatne informacije

U dijelu Potpora pri prijavi 2021. možete pronaći detaljne upute o ispunjavanju prijavnih obrazaca, te prezentacije i video snimku webinara "Obrazovanje odraslih u novom Erasmus+ programu: koje su mogućnosti?"