Kreiraj svoju budućnost - ilustracija

 

#ErasmusIdeDalje

 

Virtualna Erasmus+ mobilnost

Voliš „visiti“ na internetu? Znaš li da sada možeš i na online studentsku razmjenu? 

 

Erasmus+ ti nudi  virtualno razdoblje studija na inozemnome visokom učilištu ili virtualnu stručnu praksu u inozemnoj tvrtki ili organizaciji koja te zanima.

 

S profesorima, kolegama i mentorima iz brojnih drugih zemalja učit ćeš i surađivati u virtualnom okruženju. Takvo će te međukulturno i digitalno iskustvo obogatiti vještinama online suradnje, pripremit će te za različite moderne izazove i rad na daljinu te poboljšati tvoje poznavanje stranih jezika. A sve to možeš sa svojeg kauča!

 

Ako ti je od razdoblja studija zanimljivija Erasmus+ praksa u virtualnom okruženju, sada imaš još više vremena za to. Zbog pandemije koronavirusa praksu je moguće ostvariti čak do 18 mjeseci nakon stjecanja diplome.

 

>>>VAŽNO! Na natječaj se, kao i dosad, trebaš prijaviti dok još imaš status studenta.

 

...

Poslodavci cijene Erasmus+ iskustvo

Vještine koje stekneš tijekom virtualne mobilnosti poželjne su poslodavcima. Nova iskustva i znanja dokazuješ potvrdom koju dobivaš po završetku mobilnosti. Poboljšaj svoje izglede za brži pronalazak posla nakon završetka studija i iskoristi prednosti virtualnog Erasmusa!

 

Znaš li da je prilagodljivost na rad u virtualnim uvjetima jedna od osnovnih vještina za bolju zapošljivost diplomanata? Naime, istraživanja pokazuju da se Erasmus+ studenti zapošljavaju brže od studenata koji nisu iskusili prednosti ovog programa.

 

Poslodavci su svjesni da su Erasmus+ studenti stekli vještine suradnje u multikulturnim timovima, digitalne i organizacijske kompetencije te da su spremniji na rad u virtualnom okruženju.

 

...

Virtualni Erasmus+ je svima dostupan

Zahvaljujući snazi tehnologije Erasmus+ je u svom virtualnom izdanju dostupniji i pristupačniji za stjecanja znanja i vještina mladim ljudima kojima je inače teže ostvariti takve prilike. Širokim dosegom unutar i daleko izvan europskih granica, pomaže premostiti kulturne podjele, omogućuje izloženost različitim svjetonazorima i novim iskustvima. Erasmus+ u svom virtualnom izdanju nastavlja širiti vidike. 

 

88%

sudionika potvrdilo je da im je virtualna razmjena unaprijedila sposobnosti rada u kulturalno drugačijoj sredini

 

76%

sudionika je potvrdilo da im je program poboljšao digitalna znanja i vještine

 

76%

sudionika je potvrdilo da im je virtualna razmjena pomogla unaprijediti timski rad i sposobnost suradničkog rješavanja problema

 

 

Ako nemaš svu potrebnu opremu za realizaciju virtualne mobilnosti niti mogućnosti nabaviti je, ne brini! Obrati se svome visokom učilištu, Erasmus+ ti i u tome može pomoći!

 

...

Kombinacija virtualne i fizičke mobilnosti

Dodatan je plus što možeš kombinirati fizičku i virtualnu mobilnost te ostvariti blended mobilnost. Ovisno o razvoju epidemiološke situacije u pojedinoj zemlji ili pak ponudi stranog visokog učilišta ili tvrtke, moguće je virtualno započetu mobilnost nastaviti u fizičkom obliku, ali i obratno, fizičku mobilnost možeš dovršiti virtualno. U svakom si slučaju na dobitku – fleksibilnije upravljaš svojim vremenom i rasporedom obveza, a pritom stječeš nova znanja.

 

Virtualnu mobilnost možeš ostvariti iz udobnosti vlastitog doma, ali i tijekom boravka u inozemstvu. Bez obzira na mjesto na kojem se nalaziš, Erasmus će te povezati s kolegama iz različitih zemalja, donijeti neraskidiva prijateljstva ili možda ljubav te olakšati izazove modernog doba jer ćeš u svakom trenutku imati društvo koje prolazi kroz iste situacije i pruža ti podršku. Posebice ćeš znati o čemu govorimo kad se povežeš s članovima sjajne Erasmus studentske mreže (Erasmus Student Network – ESN; možeš im i pisati na info@esn.hr).

 

...

Erasmus ide dalje!

Za sve informacije o rokovima prijave i uvjetima natječaja javi se Erasmus koordinatoru odnosno Uredu za međunarodnu suradnju na svojemu visokom učilištu. Zakorači u virtualni Erasmus i kreiraj budućnost kakvu želiš.

 

90%

poslova budućnosti zahtijevat će određenu razinu digitalnih vještina

 

1/3

zaposlenika u razvijenim zemljama već radi na daljinu, u virtualnim timovima

 

Prilagodljivost na rad na daljinu

posebno je važna u razdobljima krize poput pandemije koronavirusa

 

Kreiraj svoju budućnost - infografika

 

 

Impressum:

 

Izradio: Odjel za visoko obrazovanje – programske zemlje
Agencija za mobilnost i programe Europske unije
Frankopanska 26
10000 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 5556 498
Fax: +385 (0) 1 5005 699
e-pošta: info@mobilnost.hr
www.mobilnost.hr

Dizajn i grafičko oblikovanje: Ko:ke kreativna farma

Izrada online publikacije: Hajtek studio

Zagreb, 2020.

 

*Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri upotrebi informacija koje se u njoj nalaze.