HOME / Novosti /
Brojni događaji za mlade u Hrvatskoj tijekom listopadske kampanje „Time to Move“

Brojni događaji za mlade u Hrvatskoj tijekom listopadske kampanje „Time to Move“

Eurodeskova kampanja „Time to Move“ provedena je u listopadu diljem Europe kako bi se što više mladih informiralo o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja u inozemstvo radi stjecanja vrijednih iskustava i znanja. Kampanja se provodi u zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj su se raznovrsni događaji održali u dvadesetak gradova.

 

Glavna je svrha kampanje doprijeti do mladih osoba u dobi od 13 do 30 godina, prvenstveno onih u manjim sredinama te onih kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada da uz pomoć nekog od programa lakše pronađu svoje mjesto u društvu. Prošlogodišnja je kampanja na europskoj razini obuhvatila više od 130.000 mladih osoba.

 

 

U hrvatskim gradovima događaje za mlade organiziraju Eurodeskovi multiplikatori - 17 organizacija koje u 15 županija provode programe za mlade. Među takvim događajima koji su se održali do kraja listopada su, primjerice, „International blind dates“ u Rijeci, „Volontiram, putujem, rastem“ u Županji, „Pub kviz“ u Labinu i „Eurodeskov ruksak pun informacija“ u Sisku. Ukupno je održano 80 događaja u 29 hrvatskih gradova. Mladi su mogli sudjelovati i u nagradnom natječaju u kojem su prijavljivali dizajnerska rješenja za majicu koja će biti promotivni materijal u kampanji Time to move 2018. i osvojiti nagrade, a glavna je nagrada InterRail karta.

 

Kampanju je provodio Eurodesk, informacijska mreža Europske komisije koja mladima pruža informacije o mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani (www.eurodesk.eu). U Hrvatskoj Eurodeskov centar djeluje u okviru Agencije za mobilnosti i programe Europske unije.

 

Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, nalaze se na višejezičnoj mrežnoj stranici http://timetomove.eurodesk.eu/hr/#activities.

 

 

datum početka: 01.10.2017.
datum objave: 30.10.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade