Zajedno smo jači

Vjerujući kako pozitivne priče o ljudskoj solidarnosti i kreativnosti mogu inspirirati pojedince i organizacije na nova odvažna djela, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) pokrenula je online kampanju #ZajednoSmoJači kojom odaje priznanje svim korisnicima koji su svoja znanja i vještine stjecane kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti iskoristili za opće dobro u doba krize.

Korisnici su s nama podijelili svoje pozitivne priče koje možete pročitati u nastavku, a mi smo, među ostalim, za korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti pokrenuli Tematska predavanja kako bismo im olakšali provedbu projekata u otežanim pandemijskim okolnostima. 

 

Središnji je događaj kampanje online konferencija "Zajedno smo jači" posvećena završetku programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti na kraju zadnje godine provedbe tih programa. 

 

Koliko je važna sinergija u solidarnosti, otkrijte u nastavku kroz pozitivne priče naših korisnika

 

Sudionici eTwinning webinaraUpoznajte eTwinning ambasadore koji nesebično pomažu kolegama u nastavi na daljinu Upoznajte #eTwinning ambasadore koji su svojim entuzijazmom te solidarnim i kreativnim djelima prezentirali praktičnu vrijednost znanja i vještina stjecanih kroz EU programe.

 

Online aktivnosti u doba korone I. gimnazije OsijekZahvaljujući programu Erasmus+ postali su važna karika online nastave Profesorice I. gimnazije Osijek iskoristile su znanja i vještine stjecane kroz program Erasmus+ za „školu na daljinu “. Pružile su potporu prosvjetnoj zajednici i Ministarstvu znanosti i obrazovanja u provedbi online nastave.


Volonterski angažman učenika Ekonomske škole ĐakovoRazvijaju socijalno poduzetništvo, imaju školsku zadrugu, volonterski klub i goalball tim U Ekonomskoj školi Braća Radić iz Đakova vrlo su aktivni u području socijalnog poduzetništva. Imaju školsku zadrugu i volonterski klub, a jedina su škola koja ima svoj goalball tim. Doznajte kako su im Erasmus+ i eTwinning pomogli lakše prebrodili krizu.


Webučionica je svoja znanja i vještine solidarno dijelila s prosvjetarima iz Hrvatske i susjedstvaKako je Webučionica pomogla stotinama nastavnika u školi na daljinu Učitelji eTwinningovog projekta Webučionica solidarno su svoja digitalna znanja i vještine podijelili s više stotina prosvjetnih djelatnika iz Hrvatske, Srbije, BiH i Sjeverne Makedonije. Doznajte kako su udruženim snagama doskočili komplikacijama u doba koronavirusa.


Učenici OŠ Popovac u kampanji protiv plastičnog otpada Briga za ekologiju jača od koronavirusa Ni izolacija u doba koronavirusa nije spriječila baranjske učenike iz OŠ Popovac u njihovu kreativnom eko-angažmanu na Erasmus+ projektu. Zajedničkim snagama su napisali riječi za ekološku reklamu i snimili video protiv plastičnog zagađenja. 

Kreativni učenici iz eTwinning projekta Family TimeU eTwinningovom projektu Family time sudjelovale cijele obitelji Usprkos pandemiji koronavirusa nastavljena je provedba međunarodnog eTwinning projekta Family time u kojem sudjeluju učenici 3. razreda Područne škole Budimci Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač. U suradnji s roditeljima učenici su se svojim porukama ohrabrenja i crtežima uključili u kampanju #ostanidoma,  snimali kratke videouratke o sportskim aktivnostima u domovima...

 

Ilustracija za online platformu Kako si?Kako si? SOS-linija za mentalno zdravlje Studenti psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu svojim su društvenim angažmanom u doba krize zaslužili čistu. Postali su, naime,  virtualni savjetovatelji na braniku mentalnog zdravlja građanima pogođenih pandemijom koronavirusa i potresa.

Hvalevrijedan humanitarni rad osječkog Crvenog križaSigurni u zajednici uz osječki Crveni križ Crveni križ Osijek u krizna vremena na raspolaganju je potrebitima doslovno od 0 do 24 sata. Ponosni smo što im u njihovu humanitarnom radu pomaže program Europske snage solidarnosti, budući da sinergija u solidarnosti daje najbolje rezultate.


Polaznici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac odlično su se snašli u nastavi na daljinu Erasmus+ pomaže u online nastavi za djecu s teškoćama u razvoju Stručna znanja i digitalne vještine koje su stekli kroz Erasmus+ projekt uvelike su pomogli Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac u organiziranju nastave za daljinu za svoje polaznike s teškoćama u razvoju. Najviše su nas razveselili pozitivni komentari učenika i njihovih roditelja na virtualnu nastavu.


Savez izviđača Hrvatske spremno se uključio u solidarne akcije udoba koronavirusa i potresa u ZagrebuSolidarnim pomaganjem gradimo bolje društvo Nesebičnim pomaganjem pojedincima i zajednici, Savez izviđača Hrvatske pokazao je kako izviđački slogan Stvaramo bolji svijet provesti u hvalevrijedna djela.

 

 

Zajedno smo jači - Slika 11Odgojiteljica Andreja Sedlar predstavlja iskustvo rada na daljinu s djecom i dobrobiti eTwinning projekata u vrtićima  U želji da se razdoblje koronakrize što manje negativno odrazi na djecu predškolske dobi, ova eTwinning ambasadorica pokrenula je niz aktivnosti sa svojom vrtićkom skupinom.

Zajedno smo jači - Slika 12U Nadi je spas 
Udruga udomitelja „Nada“ Ivanec već 15 godina aktivno djeluje na zaštiti prava najranjivijih skupina u društvu. Kada su na snagu stupile mjere zaštite od koronavirusa, u „Nadi“ su shvatili da trebaju hitno djelovati.

 

Zajedno smo jači - Slika 13Udruga Roda tijekom koronakrize održala online trudničke tečajeve za 3000 obitelji Udruga Roda - roditelji u akciji, organizacija s 18-godišnjim iskustvom u području obrazovanja odraslih i ujedno korisnik programa Erasmus+, organizirala je za trudnice tijekom koronakrize online tečajeve  jer su oni u  fizičkom obliku bili prekinuti zbog epidemioloških mjera.

Zajedno smo jači - Slika 14Zagrebačka škola postala popularna zahvaljujući Erasmus+ projektima O tome koliko sudjelovanje u EU projektima može promijeniti školu svjedoči primjer Osnovne škole Ivana Gundulića u Zagrebu, koja već dugi niz godina uz pomoć programa Erasmus+ uvodi promjene u način učenja i poučavanja te postiže sjajne rezultate. Stoga im ni pandemija koronavirusa nije poremetila projektne aktivnosti.

Uključite se u kampanju #ZajednoSmoJači!

Ako se želite uključiti u našu kampanju #ZajednoSmoJači, pošaljite nam svoje iskustvo preko kratkog obrasca: Pozitivni primjeri korisnika EU programa.  

 

Vizual AMPEU kampanje Zajedno smo jači

Pročitajte još članaka o solidarnim djelima naših korisnika

Erasmus+ korisnici sudjeluju u 3D printanju zaštitnih viziravolonteri iz Krugova dostavljaju namirnice, lijekove i druge potrepštine starijima i nemoćnima, članovi grupe Jedni za druge pomažu ljudima u potrebi, eTwinning ambasadori učiteljima i nastavnicima pružaju potporu u provedbi nastave na daljinu. Pročitajte i Hrvatske inspirativne priče o solidarnosti u europskoj zbirci te članak o Europskim snagama solidarnosti u akciji pomaganja širom Europe.