HOME / Novosti /
Održane radionice pisanja projektnih prijedloga za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u programu Erasmus+ u Zadru

Održane radionice pisanja projektnih prijedloga za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u programu Erasmus+ u Zadru

Zadar, 26. i 27. rujna 2017. - Održane su druge u nizu dvodnevnih radionica pisanja projektnih prijedloga za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u programu Erasmus+ u Zadru u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije uz podršku Informacijskog centra Europe Direct Zadar i Zadarske županije. Ciklus radionica započeo je u lipnju u Zagrebu, a zamišljen je kao priprema za nadolazeći natječaj Erasmus+ u 2018. godini potencijalnim, novim i manje iskusnim prijaviteljima.

 

Na radionicama je sudjelovalo 60-ak predstavnika organizacija i ustanova s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Prvi dan radionica obuhvatio je savjete djelatnika Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje Agencije za mobilnost i programe EU za prijavu projekata u okviru Ključne aktivnosti 1 - mobilnosti učenika i nastavnika na području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja uz uvod u pravila aktivnosti i praktičan rad na pisanju projektnog prijedloga.

U drugome dijelu prvoga dana radionica članovi Radne skupine stručnjaka za ECVET upoznali su polaznike s mogućnostima i prednostima primjene Europskog kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET) u projektima međunarodne mobilnosti.

Drugi je dan radionica sudionicima ponudio osnovne informacije o Ključnoj aktivnosti 2 - strateška partnerstva te praktične savjete i smjernice za što uspješnije planiranje ovakve vrste projekata, koji su u prvom redu usmjereni na razvoj inovacija i razmjenu dobre prakse. Nakon izlaganja i predstavljanja prijavnog obrasca, uslijedio je radionički dio programa, u kojem su sudionici imali mogućnost razvijati vlastite projektne ideje.

 

Sljedeće iz ciklusa radionica održat će se u Vukovaru 25. i 26.listopada 2017., a više informacija možete pronaći na poveznici.

 

 

 

datum objave: 29.09.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade