Prijeđi na glavni sadržaj

Novi početak za bolje sutra

Erasmus plus logo
Europske Snage Solidarnosti logo

Uspješnice

Pet filmskih priča o tome kako pojedinci i organizacije mogu stvoriti bolje sutra uz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti - ovo su naši superjunaci, čija iskustva ćemo premijerno prikazati 26. ožujka.

Sebastijanov novi početak:
Ostvario sam svoje snove

Sebastijanu Kosu, bivšem studentu mehatronike s Veleučilišta u Bjelovaru stručna Erasmus+ praksa u Grazu širom je otvorila vrata svjetske biznis scene. Priliku je objeručke prihvatio i uspio.

Trenutno je najponosniji na svoj poslovni angažman u Abu Dhabiju gdje gradi planinu od pijeska. Erasmus+ mu je, kaže, pomogao ostvariti snove.

Novi početak za dubrovačku strukovnu školu:
Učenici postaju STEM-gospari

Uz pomoć programa Erasmus+ Pomorsko tehnička škola Dubrovnik odlučila je napraviti pomak u obrazovanju i modernizirati nastavu robotike. Čak su stvorili i školski robometni tim, a najsretniji su jer su uspjeli motivirati učenike da kreativnije i aktivnije sudjeluju u nastavnom programu. Neki su odlučili nastaviti školovanje na fakultetima u Splitu i Zagrebu.

Antonijev novi početak i Sanjino bolje sutra:
Prilike koje mijenjaju život

O tome kako Erasmus+ stvara prilike za bolje sutra mladih i osoba s manje mogućnosti otkrivaju Antonio Vicković i Sanja Tarczay iz Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir, koja je ujedno i prva gluhoslijepa osoba s titulom doktorice znanosti u Hrvatskoj.

„Da nije bilo Erasmusa vjerojatno ne bih bio toliko otvoren i opušten. Vjerojatno se ne bih toliko družio s prijateljima. Ne bih stekao socijalne vještine, ali i neke vrijedne digitalne vještine“, kaže Antonio.

„Budući da u Hrvatskoj ne postoji formalno obrazovanje za gluhoslijepe osobe, Dodir organizira tečajeve znakovnog jezika za svoje polaznike. Erasmus+ nam pomaže unaprijediti edukacijske vještine za poduku znakovnog jezika, ali i upoznati nove ljude, mjesta i kulture“, kaže Sanja.

Andrejin novi početak:
Usprkos strahovima usudila sam se i uspjela!

Andreja Sedlar je nekada bila broker tj. osoba koja trguje dionicama. I onda se dogodila ona velika kriza 2008. godine, pa je 35. godini života odlučila postati teta u vrtiću. Danas je odgojiteljica u Dječjem vrtiću Varaždin, gdje sa svojim Leptirićima istražuje i koristi dobrobiti Erasmusa+ i digitalne platforme eTwinning zahvaljujući kojima surađuju s brojnim partnerima iz cijele Europe.

Patrycja zna kako osigurati bolje sutra za društvo!

Magistra kroatologije Poljakinja Patrycja Pieniazek došla je u Hrvatsku na studentsku razmjenu i odlučila ostati jer je shvatila kako je u našoj zemlji pronašla svoje mjesto pod suncem. Sudjelovanjem u volonterskim projektima Europskih snaga solidarnosti uvjerila se kako volontiranje pozitivno utječe na osobni rast mladih te razvoj društva. Osim u lokalnoj zajednici pruža im i mogućnost međunarodnog volontiranja gdje upoznaju druge kulture, strane jezike i uče mnoge vještine koje poslodavci cijene.

Zavirite u našu zbirku inspirativnih priča o idejama koje su pomogli realizirati programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Vodič kroz ostvarene prilike prolistaj me