HOME / Natječaji /
Euroguidance Seminar za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju

Euroguidance Seminar za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju

Euroguidance centar Hrvatska, koji djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije, organizira dvodnevni Seminar za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju na temu povezivanja visokog obrazovanja i poslovnog sektora, koji će se održati u srijedu i subotu, 7. i 10. lipnja 2017. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

 

S ciljem ukazivanja na važnost profesionalnog usmjeravanja u visokom obrazovanju, seminar će, uz predstavnike Euroguidance centra Hrvatska, Centra za razvoj karijere Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstavnike ministarstava i drugih relevantnih institucija, okupiti i povezati brojne praktičare iz područja karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju te predstavnike poslovnog sektora, odn. odjela ljudskih resursa relevantnih poduzeća u Hrvatskoj.

 

Cilj je ovogodišnjeg Seminara umrežavanje i povezivanje akademske zajednice i poslovnog sektora s posebnim naglaskom na specifične potrebe tzv. „milenijske generacije“ te ukazivanje na pozitivne primjere suradnje u tom području kroz panel raspravu i prezentacije.

 

Prvog dana seminara, 7. lipnja 2017., predviđeno je predstavljanje sljedećih tema:

  • Predstavljanje aktivnosti Euroguidance centra Hrvatska vezano za karijerne centre u visokom obrazovanju
  • Predstavljanje aktivnosti AZVO-a vezano za karijerne centre u visokom obrazovanju
  • Panel rasprava na temu „Milenijska generacija - u potrazi za vlastitim uspjehom“
  • Prezentacije o relevantnim temama iz područja HR-a i zapošljavanja: „Talent menadžment“, „Novi oblici rada: freelance“, „Novi trendovi u selekciji“
  • Predstavljanje rada karijernih centara čije su aktivnosti identificirane kao primjeri dobre prakse kroz 5-minutne „blic“ prezentacije te naknadna pitanja i odgovore
  • Umrežavanje sveučilišnih karijernih savjetnika i predstavnika poslovnog sektora

 

Drugog dana seminara, 10. lipnja 2017., bit će organizirane praktične radionice sveučilišnih karijernih centara namijenjene studentima na različite teme. Radionice za studente provodit će asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta te karijerni savjetnici iz sveučilišnih karijernih centara.

 

Program

 

Kontakt:

Mia Trcol

tel  +385 (0)1 5497 898

fax +385 (0)1 5005 699

euroguidance@mobilnost.hr

 

datum otvaranja: 07.06.2017.
datum zatvaranja:
otvoren: Ne
datum objave: 01.06.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade