Aktivnosti transnacionalne suradnje

Što su Aktivnosti transnacionalne suradnje?

Aktivnosti transnacionalne suradnje (Transnational Cooperation Activities - TCA) predstavljaju suradnju između nacionalnih agencija koje provode program Erasmus+. Radi se o mehanizmu suradnje koji omogućava poboljšanje kvalitete i učinka programa Erasmus+ putem treningaradionicakonferencijastudijskih posjeta te ostalih aktivnosti umrežavanja. TCA pruža potporu kvaliteti pripreme i provedbe projekata potencijalnim i postojećim korisnicima Programa.

Tko može sudjelovati?

U Aktivnostima u okviru obrazovanja odraslih mogu sudjelovati zaposlenici odgojno-obrazovnih ustanova te ostalih organizacija koje imaju ulogu u obrazovanju odraslih, a ovisno o Aktivnosti za koju se raspisuje natječaj.

Kako se prijaviti?

Prijave se podnose online, popunjavanjem google form obrasca kojem je moguće pristupiti putem poveznice navedene u tekstu svakog natječaja.

 

Natječaji za Aktivnosti transnacionalne suradnje objavljuju se na mrežnoj stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije (Home/Natječaji), a poveznice na natječaje iz područja obrazovanja odraslih dostupne su i u Kalendaru aktivnosti (niže).

Uvjeti i način sudjelovanja u Aktivnostima transnacionalne suradnje

U većini slučajeva agencija koja organizira pojedini TCA financira troškove hrane i smještaja u potpunosti, a Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancira putne troškove na način da refundira ukupno prihvatljiv trošak sudjelovanja umanjen za 450,00 kuna.

 

Agencija za mobilnost i programe EU određuje najveći iznos prihvatljivog troška koji se dodjeljuje sudionicima za odlazak na aktivnost.

Upute o prihvatljivosti troškova i dokazna dokumentacija

Upute o prihvatljivosti troškova i dokaznoj dokumentaciji za sudjelovanje u Aktivnostima transnacionalne suradnje možete preuzeti ovdje.

Kalendar aktivnosti

Naziv seminara: Improving access, participation and quality in adult learning

Datum održavanja aktivnosti: 21.-23.11.2018.

Država: Luksemburg

Rok za prijavu: 24.10.2018.

Poveznica na natječaj

Status: Zatvoren

 

Naziv seminara: Fostering critical thinking and media literacy – Strengthening European democracy through adult education

Datum održavanja aktivnosti: 10.-12.12.2018.

Država: Njemačka

Rok za prijavu: 16.9.2018.

Poveznica na natječaj

Status: Zatvoren

 

Naziv seminara: The Impact of Staff Mobility

Datum održavanja aktivnosti: 13.-15.6.2018.

Država: Nizozemska

Rok za prijavu: 17.4.2018.

Poveznica na natječaj

Status: Zatvoren