Natječajna dokumentacija 2019.

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu

Europska komisija objavila je 24. listopada 2018. godine Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu (engleska verzijahrvatska verzija). 

 

Za detaljne informacije i upute o podnošenju prijava upućujemo vas na Vodič kroz program Erasmus+ (engleska verzijahrvatska verzija), uz napomenu kako, u slučaju razlika u podacima, prednost ima engleska verzija Vodiča.

 

Europska komisija je 15. siječnja 2019. objavila Ispravak Vodiča s vidljivim izmjenama (tzv. Corrigendum) te novu verziju Vodiča kroz program Erasmus+ na engleskom jeziku, a uskoro će biti dostupne i verzije na ostalim jezicima Europske unije.

Indikativni proračun za Republiku Hrvatsku

Indikativni proračun za Erasmus+ projekte u području obrazovanja i osposobljavanja za 2019. godinu možete pogledati ovdje.

Prijavni obrasci

 

Prijave se predaju elektroničkim putem.

 

Prije otvaranja i popunjavanja elektroničkog prijavnog obrasca, molimo proučite sljedeće upute:

 

 

 

Prijavni obrasci i rokovi:

 

 

Mobilnost pojedinaca u području obrazovanja i osposobljavanja 5. veljače 2019., 12h

 

    

Strateška partnerstva u području obrazovanja i osposobljavanja

21. ožujka 2019., 12h

 

VAŽNO: Navedeni rokovi za podnošenje prijava istječu u 12:00 (u podne) prema briselskom vremenu. Zbog mogućnosti opterećenja sustava, preporučujemo da prijavu predate nekoliko dana prije isteka roka.

 

Prijavne obrasce za Ključnu aktivnost 1 i Ključnu aktivnost 2 moguće je ispuniti na hrvatskom ili engleskom jeziku.

 

Svi obvezni privitci dostupni su za preuzimanje unutar samih prijavnih obrazaca (KA1, KA2) u dijelu Annexes.

Registracija organizacija

Za sudjelovanje u programu Erasmus+ organizacije se trebaju registrirati putem mrežnog alata Europske komisije pod nazivom URF (Unique Registration Facility) - Portal za sudionike (Participant portal). Pristup portalu moguć je putem sljedeće poveznice.

  

Dodatna dokumentacija za prijavitelje

 

 

Gore navedeni dokumenti mogu poslužiti kao kratak presjek formalnih uvjeta i kratke upute, a detaljne informacije o mogućnostima i uvjetima financiranja proučite u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2019. g.

 

  • Za financijsku potporu namijenjenu putnim troškovima u okviru Erasmus+ programa, putne udaljenosti moraju biti izračunate korištenjem kalkulatora udaljenosti (Distance calculator)