eTwinning

Što je eTwinning

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+.

www.eTwinning.net je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole.

Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

 

 

Kako se koristiti portalom www.eTwinning.net

Prijava na portal je brza i jednostavna. Prvo unosite osnovne korisničke podatke, nakon čega na vašu e-mail adresu pristiže poveznica na nastavak registracije.

Registraciju ćete dovršiti unosom osnovnih podataka o sebi i svojoj ustanovi, područjem vašeg interesa, te dobne skupine učenika s kojima radite.
Nakon toga, vaša registracija trebala bi biti završena. U slučaju da niste u mogućnosti dovršiti registraciju, javite se na: etwinning@mobilnost.hr.

 

Nakon prijave možete razgledati što vaši kolege rade na portalu. Rubrika „Korisnici/People" na vašem eTwinning Live profilu će vam omogućiti pretraživanje članova portala. Ako pronađete kolege s interesima sličnim vašima, slobodno im se javite i pokušajte zajedno osmisliti i prijaviti projekt koji će odgovarati vašim učenicima.

Podrška za novoregistrirane korisnike

Ako ste se tek registrirali na portal eTwinning, pogledajte kratki vodič za novoregistrirane korisnike s kratkim pregledom mogućnosti eTwinninga.

Mogućnosti eTwinninga

Korisnicima portala eTwinning dostupni su različiti oblici stručnih usavršavanja (kroz eTwinning mobilnosti, seminare, radionice, konferencije, webinare i mrežne edukacije) te rad na zajedničkim virtualnim projektima.

Stručna usavršavanja
  • eTwinning mobilnosti - eTwinning mobilnost podrazumijeva višednevni boravak u inozemstvu u svrhu sudjelovanja na međunarodnim seminarima, radionicama i konferencijama. Više informacija potražite ovdje.

 

  • Seminari i radionice u Hrvatskoj - eTwinning seminari i radionice namijenjene su korisnicima s različitim predznanjima i razinom iskustva na eTwinningu. Na eTwinning radionicama, polaznici uče kako najbolje iskoristiti mogućnosti eTwinninga i integrirati eTwinning projekte u nastavu.  Sudjelovanje je besplatno. Više informacija o održanim i budućim događanjima potražite ovdje

 

  • Godišnja eTwinning konferencija - svake godine Nacionalna služba za podršku organizira godišnju eTwinning konferenciju u svrhu promidžbe eTwinninga, razmjene iskustava među korisnicima i dodjele nacionalnih nagrada COMET najkvalitetnijim projektima u protekloj školskoj godini. Više informacija pronađite ovdje.

 

  • eTwinning webinari - webinari su kratke i besplatne online edukacije kojima se možete neprekidno usavršavati na daljinu, iz vlastitog doma ili radnog mjesta. Ovdje možete pogledati najave i snimke eTwinning webinara u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu.

 

  • Mrežne edukacije - mrežne edukacije (Learning Events) su kratki intenzivni online tečajevi o različitim aspektima eTwinninga u nastavi. Održavaju ih europski stručnjaci, a tijekom edukacija eTwinneri iz cijele Europe aktivno rade i raspravljaju. Više informacija o temama i načinu prijave pogledajte ovdje.
Rad na zajedničkim virtualnim projektima

Putem eTwinninga možete provoditi virtualne projekte, te u njih uključiti vaše učenike.Sami odlučujete o trajanju vaših projekata, te o aktivnostima koje ćete provoditi.

 

  • Primjeri dobre prakse- primjeri dobre prakse vam mogu pomoći pri osmišljavanju vaših projekata. Ovdje pogledajte primjere uspješnih eTwinning projekata.

 

  • Nacionalni eTwinning projektiImate poteškoća u nalaženju inozemnih partnera za eTwinning projekt? To od ove školske godine nije prepreka, jer se možete odlučiti za pokretanje nacionalnih eTwinning projekata za što vam je dovoljan još samo jedan kolega iz Hrvatske. Više informacija potražite ovdje.

 

  • eTwinning PlusAko želite pokrenuti eTwinning projekt s kolegama izvan Europske unije, pozivamo vas da se uključite program eTwinning Plus. Više o eTwinning Plusu i zemljama sudionicama pogledajte ovdje.
Nagrade i oznake kvalitete

eTwinning oznake za kvalitetuVaše projekte možete prijaviti za dodjelu nacionalne oznake kvalitete. Ukoliko je projektu u dvije zemlje sudionice dodijeljena nacionalna oznaka kvalitete, dodjeljuje mu se i europska oznaka kvalitete. Više o oznakama kvalitete pogledajte ovdje.

 

Nacionalna nagrada COMET:

  • Školska godina 2014./2015. - u pripremi.
  • Školska godina 2013./2014. - cjeloviti tekst natječaja potražite ovdje.

 

Europske nagrade - Središnja služba za podršku u Briselu svake godine dodjeljuje eTwinning europske nagrade najkvalitetnijim projektima koji su osvojili europsku oznaku kvalitete. Više informacija potražite ovdje.

Ambasadori

Ambasadori su iskusni eTwinneri koji Vam pružaju pomoć i podršku u realizaciji projekata i snalaženju na portalu eTwinning. Ambasadori održavaju regionalne radionice, info dane i webinare. Kontaktirajte ambasadore putem e-maila ili eTwinning radne površine. Njihovi kontakti dostupni su ovdje.

Dodatne informacije

Priručnike, publikacije i primjere dobrih praksi koje vam mogu poslužiti kao nadahnuće potražite pod rubrikom Nadahnuće.

Promidžbene i informativne aktivnosti

Aktivnosti u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu organizirane tijekom 2015. potražite ovdje.

 

Više o natječaju Slavimo s eTwinningom povodom 10. godina eTwinninga potražite ovdje.

Često postavljana pitanja

Pripemili smo za vas često postavljana pitanja i možete ih pronaći ovdje.

Podrška korisnicima

Nacionalna služba za podršku pruža vam savjete i pomoć u svim fazama realizacije eTwinning projekta. Osim toga, dodjeljujemo nacionalne oznake kvalitete i nacionalne nagrade, organiziramo radionice, seminare, konferencije i webinare, financiramo odlaske na profesionalna usavršavanja u inozemstvu, pratimo vaš rad i napredak.

 

Na raspolaganju smo za sva vaša pitanja putem e-mail adrese: etwinning@mobilnost.hr i telefona na broj +385 1 5005 635.

 

Također pratite mrežne stranice hrvatske Nacionalne službe za podršku eTwinningu www.etwinning.hr.

 

Pratite nas putem Facebook-aTwitter-a ili YouTube kanala.

Kutak za studente

Kutak za mlade