Nacionalni eTwinning projekti

Školska godina 2014. /2015.

Europska komisija u školskoj godini 2014./15. pokreće novi eTwinning pilot projekt u sklopu kojega bi se odgojno-obrazovnim djelatnicima, tj. ustanovama iz iste države sudionice omogućilo zajedničko pokretanje eTwinning projekata. Dosada važeći kriterij za pokretanje eTwinning projekata bio je sudjelovanje odgojno-obrazovnih djelatnika iz barem dvije različite države sudionice. Od sada je nacionalne eTwinning projekte moguće pokrenuti s još barem jednim kolegom iz hrvatske ustanove.

Smatramo da će sudjelovanje u projektu doprinijeti povećanju aktivnosti hrvatskih korisnika u pokretanju eTwinning projekata, te jačanju projektne nastave, IKT-a i međupredmetne suradnje na nacionalnoj razini. Nakon stjecanja početnog iskustva u provedbi nacionalnih projekata, očekujemo da će hrvatski korisnici biti spremniji pokrenuti međunarodne eTwinning projekte, što će pokazati rezultati ovog pilot projekta.

 

Ovdje možete pogledati kako izgleda prvi hrvatski eTwinning projekt "Moj grad, moja škola, moj razred".

 

SPECIFIČNA PRAVILA ZA NACIONALNE eTWINNING PROJEKTE:

  • Nacionalni projekti se mogu prijavljivati za nacionalnu oznaku kvalitete, ali ne i za europsku oznaku kvalitete. 
  • Ukoliko se naknadno uključe partneri iz inozemstva, nacionalni projekti ostaju nacionalni, u smislu da za njih i dalje vrijedi gore navedeno pravilo za dodjelu oznaka kvalitete.

    Stoga preporučamo osnivačima nacionalnih projekata da, u slučaju naknadnog uključivanja inozemnih partnera, s njima pokrenu novi eTwinning projekt radi mogućnosti dobivanja europskih priznanja.

Kutak za studente

Kutak za mlade