HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Study visit. Enhancing Early Childhood Education and Care (ECEC), Valencia, Španjolska, 10. – 13. prosinca 2019.; rok za prijavu: 27. listopada 2019.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Study visit. Enhancing Early Childhood Education and Care (ECEC), Valencia, Španjolska, 10. – 13. prosinca 2019.; rok za prijavu: 27. listopada 2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom Study visit. Enhancing Early Childhood Education and Care (ECEC), koji će se održati u Valenciji u Španjolskoj od 10. do 13. prosinca 2019. u organizaciji španjolske nacionalne Erasmus+ agencije (Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE)).

 

S obzirom da je studijski posjet međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

Rani odgoj i obrazovanje ima važnu ulogu u postizanju nekih od postavljenih ciljeva u Strateškom okviru za europsku suradnju u području obrazovanja i osposobljavanja (ET 2020). Strateški okvir za europsku suradnju u području obrazovanja i osposobljavanja je forum koji državama članicama Europske unije omogućuje razmjenu najbolje prakse i uzajamno učenje.

 

Neki od ciljeva gore navedenog Strateškog okvira su:

 

 • Poboljšati kvalitetu i efikasnost obrazovanja i osposobljavanja;
 • Promicati jednakost, socijalnu koheziju i aktivno građanstvo;
 • Povećati kreativnost i inovacije, uključujući poduzetništvo, na svim razinama obrazovanja i osposobljavanja

 

Teme koje će biti predstavljene tijekom studijskog posjeta su sljedeće:

 

 1. Stručne prezentacije o ECEC modelu u Španjolskoj i Valenciji (okvir, nastavni plan i program, obrazovanje i obuka odgojno-obrazovnih djelatnika, modeli upravljanja itd.).
 2. Metodologije, pristupi i pedagoške inicijative.
 3. Postavke učenja: neformalno učenje, obrazovanje na otvorenom, multifunkcionalni prostori, ECEC u ruralnim sredinama, itd.
 4. Borba protiv siromaštva djece i socijalne isključenosti te pružanje jednakih mogućnosti za svu djecu.

 

Očekivani rezultati studijskog posjeta:

 

 • Usvojiti nove perspektive i uvide iz održanih diskusija i primjera dobre prakse;
 • Razmjena iskustava;
 • Studijski posjeti obrazovnim ustanovama u Valenciji;
 • Umrežavanje i pronalaženje inspirativnih ideja za buduće projekte.

 

Program događanja započinje 10. prosinca (registracija sudionika moguća je do 18:00h), dok je posljednji dan, 13. prosinca, predviđen za odlaske (nakon ručka).

 

Ciljana skupina

Studijski posjet namijenjen je predstavnicima organizacija iz područja općeg obrazovanja, i to odgojno-obrazovnim djelatnicima zaposlenima u vrtićima (koji odgajaju djecu u dobi od 0 do 6 godina).

 

Broj sudionika

Na studijskom posjetu sudjelovat će između 25 i 30 sudionika iz cijele Europe, a najviše 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta sudionika u iznosu do 500,00 EUR. Troškove smještaja za tri noćenja, obroka i materijala za studijski posjet financirat će organizator.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na studijski posjet je 27. listopada 2019. godine.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje općeg obrazovanja).

datum otvaranja: 16.10.2019.
datum zatvaranja: 27.10.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 16.10.2019.