HOME / Novosti /
Poziv na Informativni dan Europska volonterska služba (EVS) i zaštita prirode

Poziv na Informativni dan Europska volonterska služba (EVS) i zaštita prirode

Agencija za mobilnost i programe EU poziva vas na EVS info dan koji će se održati 24. ožujka 2017. u Zagrebu, u prostorijama Leksikografskog zavoda „Miroslav Krleža“, Frankopanska 26, od 12.00 do 16.30 sati.

 

Europska volonterska služba, koju financira Europska komisija u okviru programa Erasmus+ u području mladih, omogućuje mladima između 17 i 30 godina volontiranje u organizacijama civilnog društva u inozemstvu. U proteklih dvadeset godina više od 100.000 mladih volontera sudjelovalo je u aktivnostima Europske volonterske službe s ciljem stjecanja posebnih vještina, poput solidarnosti, razumijevanja i tolerancije, te postizanja osobnog i profesionalnog razvoja.

 

EVS info dan omogućit će pružanje informacija i kvalitetne potpore javnim ustanovama i organizacijama civilnog društva koje žele sudjelovati u Europskoj volonterskoj službi. Predstavit ćemo i primjere dobre prakse te uzvanicima kroz razgovor s predstavnicima EVS organizacija prezentirati učinak koji sudjelovanje u EVS-u ima u odnosu na kapacitete i kompetencije EVS organizacija/institucija te na osobni i profesionalni napredak uključenih pojedinaca i volontera.

 

Na info danu predstavit će se novosti vezane za Europsku volontersku službu od 2017. godine, a dodatna pozornost posvetit će se predstavljanju nove inicijative Europske komisije, Europske snage solidarnosti.

 

Europske snage solidarnosti omogućuju organizacijama da ugoste mlade volontere iz drugih država, koji će pridonijeti aktivnostima koje pokazuju i potiču solidarnost kao zajedničku vrijednost europskog društva.

 

Program info dana dostupan je ovdje.

 

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se ispunjavanjem prijavnog obrasca na sljedećoj poveznici najkasnije do 17. ožujka 2017., s napomenom da je broj mjesta ograničen.

 

Agencija za mobilnost i programe EU ne pokriva putne troškove.

 

Za dodatne informacije možete nam se obratiti na evs@mobilnost.hr  .

Veselimo se Vašem odazivu i budućoj suradnji!

datum početka: 24.03.2017.
datum objave: 06.03.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade