HOME / Novosti /
EUROSCOLA: Snimi kreativan ekovideo i osvoji putovanje u Strasbourg za cijeli razred!

EUROSCOLA: Snimi kreativan ekovideo i osvoji putovanje u Strasbourg za cijeli razred!

Europski parlament raspisao je nagradni videonatječaj EUROSCOLA #EKOscola za srednjoškolce u kojem ih poziva da kroz kratki video odgovore na pitanje: „Što EU čini za mene i moju budućnost po pitanju očuvanja okoliša?“. Najkreativniji video bit će nagrađen putovanjem u Strasbourg za 24 učenika i dva mentora.

Pobjednici putuju u Europski parlament u Strasbourgu

Prijave su otvorene do 23. rujna 2019., a glavna je svrha natječaja motivirati mlade da pod krilaticom #EKOscola #zajednozaEU u videoformatu od 60 sekundi na kreativan način pokažu kako se EU brine o očuvanju okoliša. Video potom trebaju postaviti na YouTube kanal svoje srednje škole, mentora ili jednog od učenika.

 

Pobjednik natječaja „EKOscola“ bit će ona srednja škola u Hrvatskoj za koju stručni žiri ocijeni da je na angažiran, pamtljiv i personaliziran način pokazala koliko je svjesna uloge Europske unije u očuvanju okoliša.

 

Natječaj je nadahnut inicijativom švedske školarke Grete Thunberg koja je proglašena jednom od 25 najutjecajnijih tinejdžerica na svijetu. Europski parlamet poziva i ostale tinejdžere da pokažu na koji način europske institucije utječu na smanjenje negativnih posljedica na okoliš u našoj svakodnevici.

Više detalja i prijavni obrazac potražite na poveznici:  http://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/za_mlade/euroscola/prijavi-se.html

datum objave: 11.09.2019.