HOME / Novosti /
MSCA radionica „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za individualnu stipendiju: čitanje projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora“

MSCA radionica „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za individualnu stipendiju: čitanje projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora“

U okviru otvorenog natječaja za individualne stipendije Marie Skłodowska –Curie akcija, a sa svrhom povećanja stope uspješnosti hrvatskih prijavitelja u ovom prestižnom europskom programu financiranja znanstvenih istraživanja, Agencija za mobilnost i programe EU organizirala je 15. lipnja 2018. radionicu „Kako napisati uspješnu projektnu prijavu za Individualnu stipendiju: čitanje projektnog prijedloga iz perspektive evaluatora“.

 

Na radionici seokupilo 20 sudionika - iskusnih istraživača, doktora znanosti odnosno istraživača s više od četiri godine istraživačkog iskustva koji namjeravaju prijaviti projekt Marie Skłodowska-Curie tijekom 2018. godine.

 

Radionicu su vodile dr. sc. Mihaela Perić, dugogodišnja evaluatorica Marie Skłodowska-Curie individualnih projektnih prijedloga, dr. sc. Branka Bernard, znanstvenica s bogatim iskustvom u pripremi prijavitelja i sudjelovanja u Marie Skłodowska –Curie akcijama, te Sandra Vidović, nacionalna osoba za kontakt za Marie Skłodowska-Curie akcije.

 

Uvodno je dr. sc. Branka Bernard predstavila koncept i ciljeve radionice, a dr. sc. Mihaela Perić detaljno je predstavila dijelove projektnog prijedloga i postupak evaluacije. U praktičnom djelu radionice uradnim su grupama sudionici evaluirali pojedine aspekte projektnog prijedloga te na taj način uvidjeli prednosti i nedostatke vlastitih projektnih prijedloga. Zaključno je Sandra Vidović predstavila aktivnosti podrške prijavi projektnog prijedloga.

 

Individualnim stipendijama jača se kreativnost i inovativni potencijal iskusnog istraživača, i to radom na osobnim istraživačkim projektima kroz ostvarenje međunarodne i po mogućnosti međusektorske mobilnosti. U okviru Marie Skłodowska –Curie akcija za individualne stipendije u 2018. godini izdvojeno je 273 milijuna eura, a natječaj je otvoren do 12. rujna 2018. godine.

 

Sažeci primjera prošlogodišnjih financiranih projekata dostupni su ovdje.

 

Ako želite prijaviti individualnu stipendiju, a nemate organizaciju koja bi Vas ugostila, predlažemo da pogledate objedinjene informacije o iskazima interesa stranih institucija za ugošćavanje znanstvenika u okviru individualnih stipendija na mrežnim stranicama Obzor 2020. na  poveznici.

 

datum objave: 15.06.2018.