HOME / Novosti /
Održan dvodnevni seminar o profesionalnom usmjeravanju za predmetne učitelje u osnovnim školama

Održan dvodnevni seminar o profesionalnom usmjeravanju za predmetne učitelje u osnovnim školama

31. svibnja 2017, Zagreb - U Predstavništvu Europske komisije u Zagrebu od 30. do 31. svibnja 2017. održan je dvodnevni seminar o profesionalnom usmjeravanju na kojem je sudjelovalo 25 predmetnih učitelja iz osnovnih škola širom Hrvatske. Organizator seminara je Euroguidance centar Hrvatska koji djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te promiče europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja i mobilnost u svrhu učenja.

 

Svrha je seminara produbiti znanje predmetnih učitelja u osnovnim školama o pružanju podrške učenicima pri razvoju vještina i radnih navika. Uz metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima, učiteljima su na seminaru predstavljeni čimbenici koji najčešće utječu na učenikov odabir daljnjeg obrazovanja. Učiteljima su također predstavljene mogućnosti koje se nude putem Euroguidancea i Europass centra Hrvatska.

 

Naglasak je stavljen na osposobljavanje pedagoga za donošenje odluka vezanih za razvoj karijere i razumijevanje razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog učenja.

 

Predavanja su na seminaru održale prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović s Instituta za društvena istraživanja i prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

datum početka: 30.05.2017.
datum objave: 31.05.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade