HOME / Novosti /
Otvorene su prijave za radionicu „Etička pitanja, odgovorno istraživanje i istraživački integritet u MSCA i Obzor 2020. projektima“

Otvorene su prijave za radionicu „Etička pitanja, odgovorno istraživanje i istraživački integritet u MSCA i Obzor 2020. projektima“

Agencija za mobilnost i programe EU organizira radionicu pod nazivom „Etička pitanja, odgovorno istraživanje i istraživački integritet u MSCA i Obzor 2020. projektima“

Poludnevna radionica će se održati 12. rujna 2017. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 9:30 sati. Trajanje radionice predviđeno je do 13 sati.  

Radionicu će voditi izv. prof. dr. sc. Zvonimir Koporc, dugogodišnji stručnjak za etička pitanja u Obzor 2020. projektima. Na radionici će biti predstavljeni primjeri etičkih pitanja projekata iz područja društveno-humanističkih znanosti i iz područja prirodnih znanosti. Također, na radionici će se prezentirati The Responsible Research and Innovation Toolkit, mrežni portal vezan za odgovorno istraživanje i istraživački integritet.

Događanje je namijenjeno svim korisnicima i prijaviteljima Obzor 2020. projekata: istraživačima, akademskoj zajednici, poslovnom sektoru, organizacijama civilnog društva te administrativnom osoblju uključenom u proces prijave projekata u Obzor 2020. programu.

Također, radionica je namijenjena prijaviteljima MSCA Individualnih stipendija, kako bi prije roka prijave mogli riješiti potencijalne nedoumice te uskladiti etička pitanja projektnog prijedloga s uvjetima naznačenima u prijavnim dokumentima!

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika ograničen. Prijave su otvorene do petka, 8. rujna 2017. godine, do 15 sati, odnosno do popunjavanja kapaciteta dvorane. Stoga molimo zainteresirane sudionike da svoje prijave izvrše što prije putem sljedeće poveznice ovdje!

datum početka: 12.09.2017.
datum objave: 06.09.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade