HOME / Novosti /
Radionica pisanja projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC)

Radionica pisanja projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC)

Radionica Pisanje projektnog prijedloga u okviru Europskog istraživačkog vijeća (ERC) održat će se 28. rujna 2017. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu u 10 sati. Radionicu će, uz ostale govornike, voditi i izv. prof. dr. sc. Vernesa Smolčić, hrvatska astrofizičarka i dobitnica prestižnog ERC Starting granta, a predstavit će se i članovi njenog istraživačkog tima - poslijedoktorand Ivan Delvecchio i doktorand Krešimir Tisanić. Radionica je namijenjena budućim prijaviteljima na natječaje Europskog istraživačkog vijeća u sklopu programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020.       

 

Vernesa Smolčić, prva je znanstvenica u Hrvatskoj koja je od Europskog istraživačkog vijeća dobila čak milijun i pol eura za svoj projekt Istraživanje rasta zvjezdane mase i mase supermasivnih crnih rupa u galaksijama kroz kozmičko vrijeme: Utiranje puta za sljedeću generaciju pregleda neba.

 

Diplomirala je fiziku na PMF-u u Zagrebu, doktorirala na Sveučilištu u Heidelbergu, radeći disertaciju na Institutu Max Planck za astronomiju, a napravila je i dva postdoktorata u Njemačkoj (European Southern Observatory) i Sjedinjenim Američkim Državama (California Institute of Technology). Više informacija o njenom obrazovanju i radu možete pronaći na poveznici.

 

Rok za prijavu je četvrtak, 21. rujna 2017.

 

Broj sudionika je ograničen. Potvrde o sudjelovanju i konačan program bit će poslani po završetku roka za prijavu. Prijava je moguća putem poveznice.

datum početka: 28.09.2017.
datum objave: 12.09.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade