HOME / Novosti /
Volonteri ESN-a u sklopu Tjedna mobilnosti mladima približili program Erasmus+

Volonteri ESN-a u sklopu Tjedna mobilnosti mladima približili program Erasmus+

Sekcije Erasmus studentske mreže Hrvatska (ESN) uključile su se u proslavu Tjedna mobilnosti, ESN Mobility Week, od 7. do 13. svibnja u sklopu projekta Mov'in Europe. Ove se godine održao prvi put uz 11 aktivnosti i više od 300 sudionika u cijeloj Hrvatskoj.

 

 

Na Dan Europe 9. svibnja organizirane su aktivnosti koje promiču mobilnost kao stil života i europske vrijednosti. ESN je osmislio kampanju i info štand gdje su lokalnim studentima dijelili informacije o programima mobilnosti i potencijalnim odredištima. Poseban je naglasak bio na aktivnostima koje promiču program Erasmus+ te Europu i ono što ona predstavlja – kulturnu raznolikost, toleranciju, povezanost i jedinstvo svih njenih naroda. Budući da je Europska komisija 2018. godinu proglasila Europskom godinom kulturne baštine, određene aktivnosti bile su orijentirane i na proslavu kulturne baštine i raznolikosti.

 

Tjedan su započeli ESN Rijeka s Erasmus pub kvizom i ESN Zagreb sa zabavno-poučnim  lovom na blago gdje su lokalni i internacionalni dolazni studenti provjeravali svoje znanje i upoznavali se s baštinom grada u kojem provode razmjenu. ESN Zagreb je u utorak organizirao internacionalnu večeru na kojoj su dolazni studenti prezentirali svoje kulinarske vještine i gastronomiju zemlje iz koje dolaze.

 

ESN Rijeka, Split i Zagreb na Dan Europe su u suradnji s uredima za međunarodnu suradnju na svojim matičnim sveučilištima organizirali  Mobility Breakfast, info štand s promotivnim materijalima Agencije za mobilnost i programe Europske unije. ESN Osijek je osmislio zanimljivu večer Erasmus stories gdje su lokalni studenti mogli čuti nešto o potencijalnim odredišnim zemljama kao i o samom programu Erasmus+. U Rijeci je održan event Erasmus culture night, a u Zagrebu Italian Language Table.

 

ESN Rijeka je u sklopu Tjedna mobilnosti osmislila kampanju tijekom koje su svakodnevno na svojoj Facebook stranici objavljivali iskustva svojih volontera glede mobilnosti i internacionalnih iskustava sa stranim studentima.

 

Tjedan su završili ESN Zagreb događajem Culture Pub Crawl na kojem su dolazni studenti igrali različite igrice s temom iz kulture i hrvatskih regija te ESN Osijek  aktivnošću Culture Chat pripremljenom za učenike srednjih i osnovnih škola kako bi ih bolje upoznali s mobilnošću i na jednostavan im način prezentirali što ona znači i kako mogu sudjelovati u njoj i prije nego što postanu studenti.

 
 
datum početka: 07.05.2018.
datum objave: 15.05.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade