Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+: „Long-term Study Mobility (School Exchange partnerships)“, 24. - 27. listopada 2018. godine

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom "Long-term Study Mobility (School Exchange partnerships)“ koji će se održati u Španjolskoj, u gradu Santa Cruz de Tenerife, u razdoblju od 24. do 27. listopada 2018. godine. Budući da je kontaktni seminar međunarodnoga karaktera, radni jezik je engleski. Poželjno je znanje španjolskog jezika.

Kontaktni seminar usmjeren je na jačanje međunarodne suradnje između škola, a koja se postiže putem dugoročnih mobilnosti učenika i odgojno/obrazovnih djelatnika.

 

Dugoročne mobilnosti učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika traju minimalno 2 mjeseca, dok je njihovo maksimalno trajanje 12 mjeseci. Radi se o dužem razdoblju boravka u odgojno-obrazovnoj ustanovi koja ugošćuje sudionike mobilnosti, a cilj im je usvajanje različitih kulturnih perspektiva i metoda poučavanja, upoznavanje s novim obrazovnim okruženjima te bolje razumijevanje i poštivanje povijesti drugih nacija. Odlazak na dugoročne mobilnosti također je prilika za profesionalni i osobni rast i razvoj sudionika.

 

Svrha ovog kontaktnog seminara je osvješćivanje dodane vrijednosti dugoročnih mobilnosti učenika te osmišljavanje radnih strategija za njihovo uspješno provođenje. Također, na seminaru će se definirati alati za mjerenje učinka ovakvih mobilnosti na škole. Seminar služi za umrežavanje i razvoj projektnih ideja školskih partnerstava u kojima se planiraju dugoročne mobilnosti.

 

Očekivani rezultati

Sudionici će pronaći motivirane partnere i započeti pripremu projektne prijave za školska partnerstva koja uključuju dugoročne mobilnosti u sljedećoj natječajnoj godini (2019.).

 

Ciljana skupina

Kontaktni seminar otvoren je za sudjelovanje sudionicima iz područja odgoja i općeg  obrazovanja, a namijenjen je ravnateljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji su zainteresirani za temu seminara i žele razvijati školska partnerstva usmjerena na dugoročne mobilnosti učenika te odgojno-obrazovnih djelatnika u budućnosti.

 

Na kontaktnom seminaru će sudjelovati do 70 sudionika iz cijele Europe, a do najviše 3 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. Iz pojedine odgojno-obrazovne ustanove prihvatljiva je isključivo jedna prijava. U slučaju većeg broja prijava iz iste ustanove, niti jedna od prijava neće biti razmatrana.

 

Španjolska nacionalna agencija osigurat će smještaj (3 noćenja) te pokriva troškove organizacije i obroka tijekom seminara. Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će troškove puta sudionika u iznosu do najviše 700,00 EUR. Sudionik je obvezan doprinijeti putnim troškovima iznosom od 450,00 HRK, bez obzira na cijenu karte.    

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

Krajnji rok za prijavu na seminar je 17. rujna 2018. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na našu e-mail adresu tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 27.08.2018.
datum zatvaranja: 17.09.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 27.08.2018.