Istraživanja i analize o radu agencije

Rezultati analize izvješća sudionika u Ključnoj aktivnosti 1 u sklopu programa Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe Europske unije provela je 2017. godine internu analizu završnih izvješća sudionika mobilnosti koji su sudjelovali u programu Erasmus+ (Ključna aktivnost 1 – Mobilnost pojedinaca u svrhu učenja).

 

Svrha analize je prikazati krajnje korisnike programa Erasmus+ s posebnim naglaskom na:

 

  • profil sudionika mobilnosti,
  • povratne informacije sudionika mobilnosti  vezane uz valorizaciju mobilnosti, osobni i profesionalni razvoj te percepciju utjecaja mobilnosti ako je riječ o osoblju,
  • povratne informacije sudionika mobilnosti vezane uz priznavanje mobilnosti, organizacijske uvjete, osobni razvoj i ishode mobilnosti te buduće izglede za obrazovanje, osposobljavanje i posao ako je riječ o učenicima, studentima i ostalim mladim osobama koje su sudjelovale u programu.

 

Na poveznici možete pročitati cjelovite rezultate analize izvješća sudionika mobilnosti – Erasmus+ Ključna aktivnost 1

Istraživanje percepcije kvalitete usluga koje pruža Agencija za mobilnost i programe Europske unije 2017.

Istraživanje percepcije kvalitete usluga koje pruža Agencija za mobilnost i programe Europske unije provela je vanjska istraživačka agencija u periodu između 9. lipnja i 2. srpnja 2017. godine metodom online ankete. Ovo je drugo istraživanje percepcije kvalitete usluga koje pruža Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a prvo takvo istraživanje provedeno je 2013. godine.

 

Upitnik je ispunilo 270 ispitanika s ukupnom stopom odaziva od 15,7% ispitanika. Najviša stopa odaziva je među korisnicima usluga programa Erasmus+ (20,7%), potom 6% korisnika usluga EURAXESS uslužnog centra i 5% korisnika usluga Obzor 2020. Uzorak se sastojao od 87% korisnika usluga povezanih s programom Erasmus+. Od ispitanika koji su sudjelovali u programu Erasmus+, njih 85% navelo je kako je njihova organizacija dobila financijsku potporu, a 15% da nije.

 

Na poveznici možete pročitati vijest o istraživanju percepcije kvalitete usluga koje pruža Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Ispitivanje zadovoljstva uslugama Agencije za mobilnost i programe Europske unije 2013.

Kako bismo saznali kako korisnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) procjenjuju kvalitetu usluga koje pružamo, odlučili smo, koristeći se vlastitim ljudskim potencijalima, provesti ispitivanje zadovoljstva našim uslugama među korisnicima Programa za cjeloživotno učenje i programa Mladi na djelu. 

 

Ispitivanje putem internetskog upitnika provedeno je tijekom veljače 2013. godine među korisnicima koji su 2011. i 2012. godine dobili financijsku potporu te s AMPEU-om sklopili ugovor o financiranju za sudjelovanje u aktivnostima u okviru najvećih programa EU-a namijenjenih obrazovanju i mladima, Programa za cjeloživotno učenje i programa Mladi na djelu. Ispitivanje je u cijelosti pripremila, provela i analizirala Natalija Lukić, djelatnica Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Research-based Analysis and Monitoring of Erasmus+ (RAY mreža)

Rezultate prvog ciklusa istraživanja Research-based analysis and monitoring of Erasmus+: Youth in Action temeljem podataka prikupljenih tijekom 2015. i 2016. godine moguće je preuzeti na nižim poveznicama:

 

Transnacionalno izvješće (analiza podataka prikupljenih na razini svih zemalja članica RAY mreže)

 

Nacionalno izvješće (analiza podataka prikupljenih na razini Hrvatske)