eTwinning

Što je eTwinning

eTwinning je zajednica odgojno-obrazovnih djelatnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Ova zajednica djeluje putem sigurne platforme kojoj mogu pristupiti djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova čiju registraciju odobri Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu.

 

Sudionici se mogu uključiti u niz aktivnosti: provedbu projekata s ostalim ustanovama; razmjenu stručnih sadržaja s kolegama i razvoj mrežâ stručnjaka; sudjelovanje u raznim oblicima profesionalnoga razvoja (online edukacije, stručna usavršavanja u obliku seminara, konferencija i sl.).

 

Na platformi eTwinning registrirano je više od 670 000 odgojno-obrazovnih djelatnika iz više od 206 000 škola, te je u 39 eTwinningovih i eTwinning Plus zemalja članica programa provedeno više od 89 000 projekata.

 

eTwinning zajednica u Republici Hrvatskoj broji više od 10.000 odgojno-obrazovnih djelatnika i 93 odgojno-obrazovne ustanove s oznakom eTwinningove škole, kojima potporu u sudjelovanju u eTwinning aktivnostima pruža Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu ustrojena pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

 

eTwinning se financira u okviru programa Erasmus+.

Najveće prednosti eTwinninga

Fleksibilnost - sami odaberite tempo provođenja eTwinning aktivnosti. Nakon registracije niste obavezni odmah započeti projekt. Pogledajte što rade drugi eTwinneri, razmislite kakva bi suradnja odgovarala kurikulumu vaše ustanove, propitajte želje svojih učenika u vezi međunarodne suradnje. Kada ste spremni, osmislite projekt, pronađite projektne partnere i započnite s aktivnostima.

 

Jednostavnost - prijava na eTwinning platformu i registracija projekta jednostavna je i brza. eTwinning platforma nudi vam različite alate koji olakšavaju provedbu projekata. Kada započnete projekt, nudi vam se mogućnost korištenja „TwinSpacea"- sigurnog prostora za razmjenu radnih materijala, fotografija, uradaka vaših učenika, brbljaonice za vas i vaše učenike, mogućnost vođenja bloga projekta te provođenja anketa.

 

Sigurnost - eTwinning je sigurno i provjereno on-line okruženje za vas i vaše učenike. Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu pri Agenciji za mobilnost i programe EU provjerava jesu li korisnici odgojno-obrazovni djelatnici.

Podrška korisnicima

Nacionalna organizacija za potporu eTwinningu pruža potporu odgojno-obrazovnim djelatnicima tijekom postupka registracije na platformu eTwinning, prilikom traženja partnera te provedbe aktivnosti i projekata. Osim toga, dodjeljuje Nacionalne oznake kvalitete i nacionalne nagrade COMET, organizira radionice, seminare, konferencije i webinare, raspisuje i provodi pozive namijenjene odgojno-obrazovnim djelatnicima za stručna usavršavanja u zemljama sudionicima eTwinninga (eTwinning mobilnosti), u suradnji s mrežom eTwinningovih ambasadora organizira niz edukacija (radionice, info dani, webinari, mrežne edukacije, gostujuća predavanja, godišnja eTwinning konferencija) za odgojno-obrazovne djelatnike diljem Hrvatske.

 

Posjetite mrežnu stranicu Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu.
 

Pratite hrvatske eTwinning aktivnosti putem stranice na Facebookuprofila na Twitteru ili YouTube kanala.

 

Kontakti:

 

e-mail adresa: etwinning@mobilnost.hr

telefon: +385 1 5005 635.