Erasmus+: Mladi

Za što je namijenjen

Erasmus+ teži jačanju kvalitete rada s mladima i neformalnog učenja za mlade osobe u Europi.

 

Mladim osobama nudi mogućnosti mobilnosti u svrhu učenja diljem Europe i izvan nje, a mladima i osobama koje rade s mladima mogućnosti razvijanja svojih interpersonalnih vještina, kao i povećanje zapošljivosti kroz različite oblike suradnje, osposobljavanja i umrežavanja unutar i izvan Europe.

 

Također nudi mogućnosti razvoja inovativnih pristupa i razmjena najboljih praksi.

Što podupire

U okviru Ključne aktivnosti 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Erasmus+ mladim osobama nudi mogućnosti sudjelovanja u inozemnim aktivnostima koje uključuju:

 

 

Uz navedeno, u okviru Ključne aktivnosti 1 - Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, Erasmus+ osobama koje rade s mladima nudi prilike sudjelovanja u inozemnim aktivnostima koje uključuju:

 

 

U okviru Ključne aktivnost 2 - Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, organizacijama mladih i za mlade nude se mogućnosti sudjelovanja u:

 

  • Strateškim partnerstvima – organizacije ili neformalne skupine mladih, aktivne u radu s mladima, mogu se prijaviti za dobivanje financijske potpore kako bi projekte suradnje usmjerene na poboljšanje praksi rada s mladima.
  • Transnacionalnim inicijativama mladih
  • Izgradnji kapaciteta – poticanju suradnje i razmjenama u području mladih između programskih i partnerskih država iz različitih regija svijeta.

 

U okviru Ključne aktivnosti 3 - Podrška reformi politika, kroz projekte  Dijaloga s mladima (Dijalog EU-a s mladima)promiče se aktivno sudjelovanje mladih u demokratskom životu te potiče raspravu o temama koje se tiču mladih i teme i prioritete utvrđene u procesu Dijaloga EU-a s mladima i obnovljenom političkom okviru u području mladih.

 

Projekti u okviru Dijaloga s mladima mogu biti u obliku sastanaka, konferencija, savjetovanja i događanja kojima se povezuju mladi i donositelji odluka. Više informacija o prijavi projekata unutar ove aktivnosti pronađite u Vodiču kroz program Erasmus+.  

Tko može sudjelovati

U okviru programa Erasmus+: Mladi mogućnosti sudjelovanja otvorene su sljedećim pojedincima i organizacijama:

 

  • mladim osobama između 13 i 30 godina
  • organizacijama mladih i za mlade sa sjedištem u EU i izvan EU
  • drugim dionicima s aktivnim interesom za pitanja mladih.

 

Pojedinci ne mogu samostalno sudjelovati u aktivnostima, već putem organizacija koje podnose projektne prijave Agenciji.

Kako sudjelovati

Zainteresirane organizacije upućujemo da sve daljnje informacije pronađu na stranici Kako sudjelovati, a mladi koji žele sudjelovati u aktivnostima mogu se informirati u Kutku za mlade.