Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ “Making the classroom more inclusive for students with additional needs“, Sofija, Bugarska, 27.-31.5.2018., rok za prijavu: 21. veljače 2018.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ “Making the classroom more inclusive for students with additional needs” koji će se održati u Sofiji, u Bugarskoj, u razdoblju od 27. do 31. svibnja 2018. Budući da je seminar međunarodnoga karaktera, radni jezik seminara je engleski.

 

 

Svrha ovog seminara kojeg organizira bugarska nacionalna agencija (Human Resource Development Centre – HRDC) je poboljšanje razine ključnih kompetencija i vještina povezanih s obrazovnim profilom sudionika.

 

 

Teme seminara su bolje razumijevanje jednakosti u obrazovanju i inkluzivno obrazovanje, istraživanje praktičnih načina za rad s učenicima s posebnim obrazovnim potrebama i poteškoćama (SEN), istraživanje primjera kako razviti prikladne resurse za učenike različitih sposobnosti, razmjena iskustava o inkluzivnom obrazovanju između različitih ustanova, istraživanje primjera o strategijama upravljanja učionicom te kako stvoriti uključivo okruženje.

 

 

Ciljevi seminara su upoznati sudionike s teoretskim okvirom inkluzivnog obrazovanja u Bugarskoj, razvijati vještine sudionika za rad s učenicima s posebnim obrazovnim potrebama i poteškoćama, osigurati prostor za razmjenu iskustava o inkluzivnom obrazovanju između različitih ustanova, razvijati vještine sudionika o stvaranju uključivog okruženja i upotrebi različitih strategija upravljanja učionicom, razvijati sposobnosti sudionika za stvaranje vlastitih resursa namijenjenih učenicima različitih sposobnosti te sudjelovanje u posjetu Centru za inkluzivno obrazovanje.

 

Rezultati

Očekuje se da će sudjelovanje na seminaru rezultirati povećanjem svijesti o složenom sustavu potpore učenicima s posebnim obrazovnim potrebama i poteškoćamapoboljšanju profesionalnih kompetencija sudionika, novim znanjima o različitim metodama za rad s učenicima s posebnim obrazovnim potrebama i poteškoćama, povećanoj motivaciji za rad i kreativnosti te interkulturalnoj svijesti.

Sudionici seminara trebaju biti zainteresirani za razmjenu iskustava i razvoj novih ideja u ovome području. Sudionici će također dobiti informacije o mogućnostima suradnje u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva.

 

Ciljana skupina

Seminar je otvoren za sudjelovanje sudionicima iz područja odgoja i općeg (školskog) obrazovanja, a namijenjen je prvenstveno odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima i ostalom osoblju iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova koji su zainteresirani za stvaranje pozitivnog i inkluzivnog okruženja u svojim ustanovama.

 

Na seminaru će sudjelovati oko 40 sudionika iz cijele Europe, a dva mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Bugarska nacionalna agencija pokrit će troškove smještaja, hrane i organizacije seminara.

Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će troškove puta u iznosu do najviše 500,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK.     

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu za sudjelovanje na seminaru je 21. veljače 2018. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na adresu naše e-pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 09.02.2018.
datum zatvaranja: 21.02.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 09.02.2018.