Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+: “S2S (school to school) partnerships – how to plan an excellent project for special schools”, Miedzeszyn (kod Varšave), Poljska, 9.-13.5.2018., rok za prijavu: 18.3.2018.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ “S2S (school to school) partnerships – how to plan an excellent project for special schools” koji će se održati u Miedzeszynu (kod Varšave), u Poljskoj, u razdoblju od 9. do 13. svibnja 2018. 

 

Budući da je seminar međunarodnoga karaktera, radni jezik seminara je engleski.

 

Svrha je ovog seminara kojeg organizira poljska nacionalna agencija (Foundation for the Development of the Education System) poboljšanje razine kompetencija i vještina povezanih s planiranjem i upravljanjem projektima međunarodne suradnje i razmjene dobre prakse u području odgoja i općeg obrazovanja, a u okviru horizontalnog prioriteta Socijalna uključivost.  

 

Teme

Odgojno-obrazovnim djelatnicima u školama često nedostaje znanja i vještina potrebnih za pripremu kvalitetne projektne prijave u sklopu programa Erasmus+. Poteškoće se javljaju osobito u području analize potreba (ustanove, sudionika, ciljnih skupina), formuliranja ciljeva projekta, aktivnosti, očekivanih rezultata te povezivanja teme projekta s prioritetima Programa. Stoga je tema seminara upoznavanje sudionika s unutarnjom logikom projektne prijave, povećanje kapaciteta za kreiranje kvalitetnog projektnog partnerstva, osmišljavanje i planiranje aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja te aktivnosti diseminacije, kao i povećanje vještina i kompetencija sudionika seminara kada je riječ o postizanju održivosti projektnih rezultata.

 

Cilj seminara je razvijanje vještine pripreme i upravljanja projektom. Sudionike će pratiti i podupirati iskusni treneri, a rad će biti organiziran u grupama. Svaka će se grupa baviti razvojem svoje projektne ideje, ovisno o interesima članova grupe, odnosno ustanova koje predstavljaju i lokalnih zajednica iz kojih dolaze.

 

Rezultati

Očekuje se da će sudionici seminara sudjelovanjem steći vještine planiranja i upravljanja projektima te pronaći projektne partnere i započeti razvijanje projektnih ideja. Seminar bi trebao rezultirati povećanjem broja kvalitetnih školskih partnerstava.

 

 

Ciljana skupina

Seminar je otvoren za sudjelovanje sudionicima iz područja odgoja i općeg (školskog) obrazovanja, a namijenjen je prvenstveno ravnateljima, odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima iz centara za odgoj i obrazovanje za djecu s poteškoćama, koji su zainteresirani za stvaranje pozitivnog i inkluzivnog okruženja u svojim ustanovama putem provedbe projekata Školskih partnerstava u sklopu Ključne aktivnosti 2.

 

Na seminaru će sudjelovati 32 sudionika iz cijele Europe, a jedno mjesto rezervirano je za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Poljska nacionalna agencija pokrit će troškove smještaja, hrane i organizacije seminara.

Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će troškove puta u iznosu do najviše 500,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK.     

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu za sudjelovanje na seminaru je 18. ožujka 2018. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na adresu naše e-pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr

 

 

datum otvaranja: 09.03.2018.
datum zatvaranja: 18.03.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 09.03.2018.