Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ u području odgoja i općeg obrazovanja:

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom "Using eTwinning in KA2 School-To-School Partnerships" koji će se održati u Pragu, u Češkoj Republici, u razdoblju od 29. kolovoza do 1. rujna 2018.

 

Budući da je kontaktni seminar međunarodnoga karaktera, radni jezik je engleski.

 

Ovaj kontaktni seminar zajednički organiziraju češka Nacionalna agencija i Nacionalna služba za podršku eTwinningu. Seminar je usmjeren na promicanje sinergije između programa Erasmus+ i eTwinninga, kao i uporabe eTwinninga u svrhu komunikacije i suradnje u okviru projekata Ključne aktivnosti 2 te umrežavanje odgojno-obrazovnih djelatnika koji sudjeluju u provedbi projekata (Erasmus+ i eTwinning). Od sudionika se očekuje aktivno sudjelovanje te ostvarivanje kontakta s odgojno-obrazovnim djelatnicima iz drugih zemalja, a u svrhu ostvarivanja školskih partnerstava uz uporabu eTwinninga. Od iskusnih korisnika programa Erasmus+ očekuje se spremnost na dijeljenje svojih iskustava sa sudionicima koji nisu toliko upoznati s mogućnostima Programa.

 

Svrha ovog kontaktnog seminara je dijeljenje iskustava i povezivanje korisnika eTwinninga i korisnika programa Erasmus+, odnosno provoditelja projekata u sklopu Ključne aktivnosti 2. Sudionicima će biti predstavljen portal eTwinning i njegove mogućnosti u pogledu komunikacije i suradnje u okviru školskih partnerstava (KA229). Sudionicima školskih partnerstava pružit će se prilika za upoznavanje korisnika eTwinninga i obrnuto, eTwinneri će naučiti više o programu Erasmus+ i mogućnostima koje im se pružaju u slučaju provedbe školskih partnerstava.

 

Ciljana skupina

Kontaktni seminar je otvoren za sudjelovanje odgojno-obrazovnim djelatnicima u srednjim školama, a koji djeluju u području odgoja i općega obrazovanja. Očekuje se motiviranost i zainteresiranost za upoznavanje s mogućnostima eTwinninga i ostvarivanja školskih partnerstava u okviru Ključne aktivnosti 2 programa Erasmus+. Premda iskustvo u korištenju eTwinninga nije neophodno, prije sudjelovanja na seminaru obvezna je registracija na navedenom portalu.

 

Na studijskom posjetu će sudjelovati sudionici iz cijele Europe, a 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Češka nacionalna agencija osigurat će smještaj te pokriva troškove organizacije i obroka tijekom seminara. Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancira troškove puta u iznosu do najviše 500,00 EUR. Sudionik je obvezan doprinijeti putnim troškovima iznosom od 450,00 HRK, bez obzira na cijenu karte.    

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 28. svibnja 2018. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na našu e-mail adresu tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

 
datum otvaranja: 18.05.2018.
datum zatvaranja: 28.05.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 18.05.2018.