Prijeđi na glavni sadržaj
HOME / Obavijesti /
POZIV NA DOSTAVU PRIJEDLOGA – EACEA 40/2016 u okviru programa Erasmus+ „KA3 – Poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju, osposobljavanju i naukovanju na temelju rada”

POZIV NA DOSTAVU PRIJEDLOGA – EACEA 40/2016 u okviru programa Erasmus+ „KA3 – Poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju, osposobljavanju i naukovanju na temelju rada”

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) Europske komisije objavila je Poziv na dostavu prijedloga u sklopu natječaja EACEA 40/2016 u okviru centraliziranih aktivnosti programa Erasmus+, Ključna aktivnost 3 (KA3) – Poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju, osposobljavanju i naukovanju na temelju rada; rok 17. siječnja 2017. do podneva (12.00 h po briselskom vremenu).

 

Opći je cilj Poziva premostiti jaz između područja obrazovanja i svijeta rada, unaprijediti važnost obrazovanja i osposobljavanja za potrebe tržišta rada i povećati izvrsnost, osobito u okolnostima visoke nezaposlenosti mladih i neusklađenosti vještina stečenih obrazovanjem i onih potrebnih za tržište rada. Koncept iskustvenog učenja (eng. Work Based Learning) podrazumijeva učenje temeljeno na radu, u tvrtkama ili u simuliranim uvjetima u obrazovnim ustanovama.

 

Specifični cilj Poziva je pozvati potencijalne prijavitelje na podnošenje prijedloga za poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VET) s ciljem razvoja obrazovanja odnosno učenja temeljenog na radu te tako doprinijeti cilju Zaključaka iz Rige: promicati obrazovanje temeljeno na radu u svim oblicima, pri čemu se posebna pozornost pridaje naukovanju (apprenticeship).

 

Teži se tome da ta partnerstva doprinesu uključivanju poslovnih i društvenih partnera u osmišljavanje i isporuku strukovnog obrazovanja i osposobljavanja uz poboljšanje kvalitete obrazovanja i naukovanja na temelju rada promicanjem partnerstava koja uključuju tvrtke i pružatelje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kako bi se razvili relevantniji, sistematičniji i održiviji pristupi prijenosu znanja i učenja.

 

Težište se stavlja na regionalnu i lokalnu dimenziju kako bi se postigli konkretni i održivi rezultati na tom području.

 

Ukupni proračun namijenjen za sufinanciranje projekata procijenjen je na najviše 6 milijuna eura. Svaka dodjela bespovratnih sredstava iznosit će između 250 000 EUR i 350 000 EUR.

 

Više informacija o prihvatljivim prijaviteljima i aktivnostima, kriterijima dodjele i načinu prijave možete pronaći u tekstu Poziva na dostavu prijedloga koji je dostupan na poveznici, a svu potrebnu dokumentaciju i detaljne upute za prijavu možete pronaći ovdje.

datum objave: 02.11.2016.