Godišnje Erasmus+ konferencije u povodu objave Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu

Agencija za mobilnost i programe Europske unije već tradicionalno po objavi Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ organizira Erasmus+ informativnu kampanju koja se sastoji od Erasmus+ godišnjih konferencija i regionalnih radionica za pisanje projektnih prijava. Detaljnije informacije o mjestu i vremenu održavanja regionalnih radionica možete pronaći na sljedećoj poveznici, a informacije o Erasmus+ godišnjim konferencijama donosimo u nastavku.

 

  • Godišnja Erasmus+ konferencija za područje MLADIH 29. studenoga 2016.

 

Godišnja Erasmus+ konferencija za područje mladih održat će se 29. studenoga 2016. u Zagrebu u hotelu Dubrovnik. Program konferencije dostupan je ovdje.

 

Konferencija će obuhvatiti predstavljanje rada s mladima u Republici Hrvatskoj kroz Strukturirani dijalog u području mladih, panel diskusiju s primjerima dobre prakse, dosadašnje rezultate provedbe programa Erasmus+ u Republici Hrvatskoj i najavu novosti u natječaju za 2017. godinu.

 

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno se registrirati putem prijavnog obrasca koji je dostupan ovdje, a krajnji rok za prijavu je 21. studenoga 2016.

 

Dodatne informacije: Za dodatne informacije o konferenciji za područje mladih možete se obratiti e-mailom na adresu mladi@mobilnost.hr.

 

  • Godišnja Erasmus+ konferencija za područje ODGOJA I OPĆEG OBRAZOVANJA, STRUKOVNOG OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA i OBRAZOVANJA ODRASLIH 5. prosinca 2016.

 

Godišnja Erasmus+ konferencija za područje odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih održat će se 5. prosinca 2016. u Zagrebu u hotelu Esplanade. Program konferencije dostupan je ovdje.

 

Konferencija će obuhvatiti predstavljanje projekta K internacionalizaciji obrazovanja – sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje, panel diskusiju s primjerima dobre prakse, dosadašnje rezultate provedbe programa Erasmus+ u Republici Hrvatskoj i najavu novosti u natječaju za 2017. godinu.

 

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno se registrirati putem prijavnog obrasca koji je dostupan ovdje, a krajnji rok za prijavu je 28. studenoga 2016.

 

Dodatne informacije: Za dodatne informacije o konferenciji za područja odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih možete se obratiti e-mailom na adrese prema područjima:

- odgoj i opće obrazovanje: comenius@mobilnost.hr
- strukovno obrazovanje i osposobljavanje: strukovno@mobilnost.hr
- obrazovanje odraslih: grundtvig@mobilnost.hr

 

  • Godišnja konferencija za područje VISOKOG OBRAZOVANJA - Erasmus+, CEEPUS i Bilateralni program akademske mobilnosti 8. i 9. prosinca 2016.

 

Godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja održat će se 8. i 9. prosinca 2016. u Zagrebu u hotelu Dubrovnik. Preliminarni program konferencije dostupan je ovdje.

 

Prvi dan konferencije obuhvatit će predstavljanje projekta K internacionalizaciji obrazovanja – sudjelovanje Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje, dosadašnje rezultate provedbe programa Erasmus+ u Republici Hrvatskoj te primjere internacionalizacije u visokom obrazovanju, a namijenjen je prvenstveno čelnicima visokih učilišta, Erasmus koordinatorima i djelatnicima Ureda za međunarodnu suradnju.

 

Prijavni obrazac za prvi dan konferencije dostupan je ovdje, a krajnji rok za prijavu je 1. prosinca 2016.

 

Drugi dan konferencije, namijenjen Erasmus i ECTS koordinatorima visokih učilišta, obuhvatit će diskusiju na temu priznavanja razdoblja mobilnosti. U popodnevnom dijelu konferencije će se predstaviti novosti u natječaju za 2017. godinu te održati radionice za prijavu projektnih prijedloga za Ključnu aktivnost 1 Projekti mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja (KA107) i Ključnu aktivnost 2 Strateška partnerstva (KA2).

 

Prijavni obrazac za drugi dan konferencije dostupan je ovdje, a krajnji rok za prijavu je 1. prosinca 2016.

 

Dodatne informacije: Za dodatne informacije o konferenciji za područje visokog obrazovanja - Erasmus+, CEEPUS i Bilateralni program akademske mobilnosti možete se obratiti e-mailom na adresu erasmus@mobilnost.hr.

datum objave: 11.11.2016.