Održan dvodnevni skup volontera Europske volonterske službe

Dvodnevni skup volontera Europske volonterske službe održan je 27. i 28. siječnja u hostelu Bureau u Vlaškoj 40 u Zagrebu u organizaciji Crvenog križa Osijek i Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Skup je otvoren 27. siječnja u 11 sati.

 

Skup se održava jednom godišnje i na njemu se okupljaju mladi volonteri iz Hrvatske koji su u prethodnoj godini volontirali u nekoj od europskih zemalja. Ovo je za njih bila prilika da predstave i ocijene svoje iskustvo, umreže se s drugim volonterima te prikupe informacije o novim mogućnostima usavršavanja i napredovanja nakon EVS-a.

 

Inspirirani Muzejom prekinutih veza, organizatori su za ovu priliku osmislili privremeni Muzej uspostavljenih veza u kojem su izložene uspomene koje su volonteri donijeli s EVS-a. Sudionici događanja također su uključeni u nekoliko različitih radionica na kojima su diskutirali, pisali o svojim doživljajima te su pogledali film prikladne tematike „The Timeless Tale of the Hero's Journey“.

 

Europska volonterska služba pruža priliku mladima između 17 i 30 godina za kraći ili dulji boravak u inozemstvu te da uz volontiranje iskuse život u nekoj drugoj zemlji, nauče jezik, steknu vrijedna iskustva i znanja. Tijekom prošle godine je na nekom od projekata volontiranja u trajanju od 2 do 12 mjeseci u inozemstvu sudjelovalo 57 mladih osoba iz Hrvatske. Također, 2016. godine je obilježena 20. obljetnica EVS-a.

 

 

 

datum objave: 28.02.2017.