Održana javna tribina o Europskim snagama solidarnosti

Javna tribina „Europske snage solidarnosti“ održana je 22. veljače u 10 sati u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 4-6 u Zagrebu. Na tribini u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj je uz voditelja Predstavništva EK u Hrvatskoj Branka Baričevića sudjelovala Ljiljana Breulj Štimac iz Ureda za udruge Vlade RH, Sanja Posavec iz Agencije za mobilnost i programe EU, voditeljica Volonterskog centra Zagreb Ivana Kordić i voditeljica Volonterskog centra Osijek Lejla Šehić Relić.

 

Europske snage solidarnosti novi je program čiji je cilj omogućiti većem broju mladih sudjelovanje u širokom nizu aktivnosti za jačanje solidarnosti, bilo volontiranjem ili stručnim radom, kako bi se pomoglo u rješavanju zahtjevnih situacija diljem Europske unije.

 

Mladi u dobi od 17 do 30 godina mogu se uključiti u projekte povezane s uslugama od općeg interesa koji obuhvaćaju primjerice obrazovanje, zdravstvo, socijalnu integraciju i uključivanje na tržište rada, pomoć u opskrbi prehrambenim i drugim proizvodima, izgradnju skloništa, izgradnju i obnovu lokacija te upravljanje njima, prijem i integraciju migranata i izbjeglica, zaštitu okoliša i sprečavanje prirodnih katastrofa.

 

Europske snage solidarnosti uspostavljaju se postupno. Sustav registracije za zainteresirane mlade otvoren je 7. prosinca 2016. Više o Europskim snagama solidarnosti dostupno je na poveznici.

datum objave: 28.02.2017.