SEMINAR ZA SVEUČILIŠNE KARIJERNE SAVJETNIKE Razvoj kompetencija za upravljanje karijerom

Euroguidance centar, koji djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije, i Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organiziraju dvodnevni Seminar namijenjen savjetnicima sa sveučilišnih karijernih centara u Hrvatskoj koji će se održati u četvrtak i petak, 1. i 2. prosinca 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U sklopu navedenog Seminara održat će se i radionice namijenjena studentima na različite teme vezano uz karijerni razvoj.

 

S ciljem ukazivanja na važnost profesionalnog usmjeravanja u visokom obrazovanju, Seminar pod nazivom „Razvoj kompetencija za upravljanje karijerom“ okupit će karijerne savjetnike visokih učilišta, predstavnike Euroguidance centra Agencije za mobilnost i programe EU, Centra za razvoj karijere Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, te drugih relevantnih institucija, kao i brojne praktičare iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Cilj je seminara pružiti sveučilišnim karijernim savjetnicima koji djeluju u okviru hrvatskih sveučilišta priliku za informiranje, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse te umrežavanje na nacionalnoj i regionalnoj razini.

 

Prvog dana seminara, 1. prosinca 2016., bit će predstavljene sljedeće teme namijenjene sveučilišnim karijernim savjetnicima:

  • Predstavljanje Euroguidance centra Hrvatska
  • Predstavljanje projekta Zaklade Adris Škola vodstva, inovativnosti i umrežavanja
  • Predstavljanje rada karijernih centara koji djeluju na hrvatskim sveučilištima
  • Predstavljanje rada karijernih centara Sveučilišta u Mariboru i Mostaru
  • Prijenos stečenog iskustva i znanja s Euroguidance studijskog posjeta karijernim centrima sveučilišta u Bremenu održanog u rujnu 2016. godine
  • Održavanje radionice na temu umrežavanja u visokom obrazovanju namijenjene sveučilišnim karijernim savjetnicima
  • Umrežavanje predstavnika sveučilišnih karijernih centara i ostalih relevantnih dionika

 

Drugog dana seminara, 2. prosinca 2016., bit će organizirane praktične radionice na različite teme namijenjene studentima. Radionice za studente provodit će asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta te karijerni savjetnici i brojni drugi stručnjaci.

 

Cjelovit program događanja možete preuzeti ovdje.

 

Kontakt:

Mia Trcol

tel  +385 (0)1 5497 898

fax +385 (0)1 5005 699

euroguidance@mobilnost.hr

datum objave: 23.11.2016.