Poziv za Erasmus akreditacije u području mladih

VAŽNO!

 

Pozivom za 2021. godinu 11. svibnja određen je kao rok za predaju zahtjeva za dodjelu sredstava akreditiranim organizacijama.

Obavještavamo sve koji žele aplicirati na navedenom roku da prijavu za akreditaciju predaju zaključno s 11.4.2021., kako bismo bili u mogućnosti obraditi prijavu na vrijeme.

 

***

 

Europska komisija je 10. srpnja 2020. objavila Poziv za Erasmus akreditacije u području mladih.

 

Erasmus akreditacije novi su koncept u području mladih kojim se organizacijama s iskustvom u području mladih želi pružiti kontinuirana mogućnost sudjelovanja u aktivnostima u sklopu novog Programa u razdoblju od 2021. do 2027. godine. 

 

Poziv za Erasmus akreditacije je otvorene naravi, što znači da se organizacije mogu prijaviti u bilo koje vrijeme.

  

Rok za prijavu u okviru ovog Poziva je 31. prosinca 2021. godine. 

 

Erasmus akreditacija u području mladih omogućit će nositeljima pojednostavljeni pristup izvorima financiranja iz Ključne aktivnosti 1 u sklopu novog Programa (2021. - 2027.).

 

Podnositelj prijave za Erasmus akreditaciju u području mladih mora imati dovoljno profesionalnog i operativnog kapaciteta za provedbu predloženog plana aktivnosti. Nužno je da podnositelji imaju najmanje dvije godine iskustva u provedbi aktivnosti u području mladih. Prethodno iskustvo u programu Erasmus+ za razdoblje od 2014. do 2020. nije neophodno. Podnositelji prijave suglasni su također s Erasmus standardima kvalitete u području mladih te ih se pridržavaju u provedbi aktivnosti. 

 

Organizacije s jasno utvrđenim ciljevima koji su relevantni za područje mladih, organizacije koje strateški planiraju aktivnosti čiji je fokus dugoročan razvoj organizacije, rada s mladima te međunarodna suradnja u području mladih, umjesto sudjelovanja u godišnjim natječajima za dodjelu financijske potpore u okviru Programa, akreditacijom mogu ostvariti kontinuirano sudjelovanje te financiranje u sklopu novog Programa, a time osigurati veću kvalitetu aktivnosti koje provode. 

 

Erasmus akreditacijom potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio višegodišnji plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije, da je utvrdio dugoročne ciljeve koji su povezani i primjereni radu organizacije, njenom iskustvu i ambicijama.

 

Jednom akreditirane, organizacije podnose zahtjeve za dodjelu financijske potpore na godišnjoj razini. Kriteriji za dodjelu financijske potpore definirat će se u godišnjim pozivima Europske komisije (više informacija u narednom razdoblju). 

Uz Poziv za akreditacije, u novom Programu predviđen je i redovan poziv za organizacije s manje iskustva u području mladih te s manje iskustva u sudjelovanju u međunarodnim aktivnostima, kao i sve one koji će se za Erasmus akreditaciju odlučiti kasnije, u okviru budućih poziva. 

 

Podnošenje projektnih prijedloga koje uključuju mobilnosti i dalje će biti moguće i organizacijama koje ne ostvare pravo na akreditaciju, dakle nije nužno ostvariti pravo na akreditaciju za sudjelovanje u novom Programu. S druge strane, važno je naglasiti da akreditirane organizacije neće moći prijavljivati projekte u okviru Ključne aktivnosti 1 kroz redovan poziv.

 

Erasmus akreditacija u području mladih ne obuhvaća Ključnu aktivnost 2 te će projekte iz te aktivnosti biti moguće prijaviti kroz redovni poziv. 

 

Korisne poveznice:

(U slučaju razlika u podacima, prednost imaju engleske verzije dokumenata.)

 

 

Dodatno

datum otvaranja:
datum zatvaranja: 31.12.2021.
otvoren: Ne
datum objave: 03.11.2020.