HOME / Novosti /
Erasmus+ KA2 strateška partnerstava u području visokog obrazovanja - uvodni sastanak za projekte aktivirane s rezervne liste

Erasmus+ KA2 strateška partnerstava u području visokog obrazovanja - uvodni sastanak za projekte aktivirane s rezervne liste

Zagreb, 7. veljače 2020. – Odjel za visoko obrazovanje organizirao je uvodni sastanak za koordinatore projekata u sklopu programa Erasmus+, Ključne aktivnosti 2: Strateška partnerstva u području visokog obrazovanja. Posrijedi su projekti koji su, nakon što je Europska komisija učinila dostupnima dodatna sredstva, aktivirani s rezervne liste. Uz vrlo aktivno sudjelovanje, korisnici su se tijekom sastanka detaljno upoznali s osobitostima projektnog ciklusa, ugovornim obvezama i financijskim aspektima provedbe te s područjem diseminacije i iskorištavanja rezultata. Uza savjete i provedbena iskustva dobili su i smjernice za što kvalitetniju provedbu projekata.

 

 

Ponosni smo na kvalitetu prijava za KA2 strateška partnerstva u području visokog obrazovanja zaprimljenih na Natječaju 2019.! Zahvaljujući mogućnosti aktiviranja rezervne liste, na Natječaju 2019. odobreno je ukupno 8 projekata u ukupnom iznosu od 1.948,341,00 eura. Prethodno odabranim projektima pridružuju se i:

 

  • IRENA – Istarska regionalna energetska agencija za energetske djelatnosti d.o.o.: City Monitoring and Integrated Design for Decarbonisation (CITY MINDED)
  • Sveučilište u Splitu (Pomorski fakultet): Innovative Approach in Mathematical Education for Maritime Students (MareMathics).

 

 

Podsjetimo, vrh K2 naziva se Sirenom Himalaja, no vjerujemo kako naše KA2 projekte, kao i dosada, neće pokolebati nijedan „sirenski pjev“. Svim KA2 projektnim timovima želimo mnogo uspjeha u nastavku provedbe, tijekom koje ćemo im biti podrška na svakom koraku.

datum objave: 10.02.2020.