HOME / Novosti /
Erasmus studenti aktivno sudjelovali u dobrotvornim aktivnostima diljem Hrvatske

Erasmus studenti aktivno sudjelovali u dobrotvornim aktivnostima diljem Hrvatske

Erasmus studentska mreža (ESN) organizirala je Dane društvene uključenosti (Social Inclusion Days) kako bi podigla svijest o društvenoj uključenosti kroz volontiranje.

 

Tako je i ESN Hrvatska, kao jedna od više od 40 zemalja članica u Europi, provela tu inicijativu u djelo. Ovo je područje djelovanja kojim se ESN Hrvatska ponosi i ističe da su ove godine, od 19.11. do 3.12. u šest podružnica organizirali više od 30 događanja u kojima su sudjelovali i lokalni i Erasmus studenti.

 

 

Studenti su dobili priliku uključiti se u inkluzivna događanja te se kroz takvu vrstu volontiranja neformalno obrazovati o inkluzivnosti općenito te o tome kako kao lokalni studenti mogu ostaviti trag u svojoj (makar i privremenoj) zajednici.

 

Najistočnija podružnica, ESN Osijek, je organizirala već tradicionalnu večeru u mraku gdje su internacionalni studenti iskusili kako je to jesti bez osjetila vida. Naravno, osim toga, organizirali su posjet staračkom domu, lokalnoj školi i azilu i pokazali im neki drugi svijet, svijet koji im može ponuditi neka nova iskustva i proširiti horizonte.

 

datum objave: 07.12.2018.