Euroguidance centar Hrvatska ponovno okuplja psihologe i pedagoge osnovnih škola u okviru stručnih seminara o profesionalnom usmjeravanju

5. listopada 2021. započeo je dvodnevni Euroguidance seminar o profesionalnom usmjeravanju, a ujedno i prvi uživo nakon dvije godine, u organizaciji Euroguidance centra Hrvatska, kao europske inicijative koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Cilj ovog seminara koji se provodi od 2013. godine je produbiti znanja stručnih suradnika psihologa i pedagoga u osnovnim školama potrebna za profesionalno usmjeravanje i savjetovanje učenika osnovnih škola te pružiti podršku učenicima pri razvoju vještina i radnih navika radi razvitka buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti.

Seminar pomaže korisnicima procijeniti individualne sposobnosti, potrebe, interese, interpersonalne vještine i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere.

 

Polaznici Euroguidance seminar o profesionalnom usmjeravanju

Polaznici Euroguidance seminar o profesionalnom usmjeravanju

 

Putem radionica gosti predavači prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, doc. dr. sc. Maja Parmać Kovačić (Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), dr. sc. Iva Šverko i dr. sc. Toni Babarović (Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“) i Katarina Cvitanović, dipl.psih. iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavili su različite aspekte djelatnosti profesionalnog usmjeravanja u školskom okruženju i demonstrirali su metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima s ciljem kvalitetnog i informiranog odabira budućeg obrazovanja ili karijere.

 

Radionica na temu Poticanje karijerne adaptabilnosti, predavačica doc. dr. sc. Maja Parmać Kovačić s Odsjeka za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

 

Nakon uspješno održanog seminara Euroguidance centar će i dalje organizirati edukacije u fizičkom obliku uz poštivanje epidemioloških mjera, a za više informacija o aktivnostima Euroguidance centra posjetite mrežne stranice Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

datum objave: 06.10.2021.