HOME / Novosti /
Euroguidance održao dvodnevni seminar za psihologe u osnovnim školama

Euroguidance održao dvodnevni seminar za psihologe u osnovnim školama

Euroguidanceov dvodnevni seminar o profesionalnom usmjeravanju za psihologe u osnovnim školama kroz radionice, rad u manjim grupama i plenarna predavanja produbio je 7. i 8. ožujka 2019. znanja psihologa potrebna upravo za profesionalno usmjeravanje i savjetovanje učenika osnovnih škola te za pružanje podrške učenicima pri razvoju vještina i radnih navika radi razvitka buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti.

Organizator je Euroguidance centar Hrvatska, europska inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja te promicanja europske dimenzije u sustavu profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj.

 

 

Na seminaru su demonstrirane metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima. Seminar je također bio usmjeren na procjenu individualnih sposobnosti, potreba, interesa, interpersonalnih vještina i znanja o različitim mogućnostima razvitka karijere.

 

 

Predavači su bili prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, doc. dr. sc. Maja Parmać Kovačić (Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), dr. sc. Iva Šverko i dr. sc. Toni Babarović (Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“) te predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Oni su u dva dana za 35 sudionika kroz predavanja i radionice obradili brojne teme kao što su upoznavanje s mogućnostima koje se stručnim suradnicima nude putem europske inicijative Euroguidance, priznavanje osobnih i drugih čimbenika koji utječu na učenikov odabir daljnjeg obrazovanja, razumijevanje uloge psihologa u procesu profesionalnog usmjeravanja. Govorili su i o uvođenju tema vezanih za odabir obrazovanja/zanimanja u redovnu nastavu te tema vezanih za tržište rada u redovnu nastavu, osposobljavanju psihologa za donošenje odluka vezanih za razvitak karijera, razumijevanju razvoja karijere u kontekstu cjeloživotnog učenja i planiranju suradnje s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

datum objave: 08.03.2019.