HOME / Novosti /
Godišnji sastanak za volontere i organizacije u području programa Europske snage solidarnosti

Godišnji sastanak za volontere i organizacije u području programa Europske snage solidarnosti

Godišnji sastanak za volontere iz Republike Hrvatske koji su svoju volontersku službu obavljali u inozemstvu te je završili u protekloj godini održava se 10. i 11. siječnja 2020. godine u hotelu „I“ u Zagrebu. Na sastanku sudjeluje osmero volontera koji su u 2019. godini volontirali, među ostalim, u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Grčkoj, Slovačkoj i Španjolskoj.

 

 

U fokusu godišnjeg okupljanja volontera evaluacija je volonterske službe svakog od volontera te promocija programa Europske snage solidarnosti, kojim se stvaraju mogućnosti za mlade da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu. Tijekom sastanka volonteri diskutiraju i evaluiraju svoju službu dok Nacionalna agencija, Agencija za mobilnost i programe EU, dobiva povratnu informaciju o realiziranim projektima, organizacijama i općim dojmovima o volonterskim iskustvima. Osobit naglasak stavljen je na rezultate učenja tijekom perioda volontiranja te koliko vještine dobivene u volonterskim aktivnostima pomažu polaznicima u daljnjem životu. Naime, volontiranje pomaže u stjecanju ne samo profesionalnih već i transverzalnih vještina poput timskog rada i komunikacije, što povećava zapošljivost, budući da poslodavci traže proaktivne ljude koji imaju nešto više od same sveučilišne diplome.

 

 

Paralelno s godišnjim okupljanjem volontera odvija se i Godišnji sastanak organizacija u području programa Europske snage solidarnosti koje šalju i primaju volontere, stažiste i zaposlenike na službu. Na sastanku sudjeluju predstavnici 23 organizacije iz cijele Republike Hrvatske kojima je to izvrsna prilika da se međusobno upoznaju, razmjene iskustva i dobre prakse te doznaju korisne informacije od predstavnika Nacionalne agencije i facilitatora.

 

 

Na zajedničkoj sesiji drugog dana održavanja Godišnjeg događaja volonteri i predstavnici organizacija međusobno razmjenjuju iskustva što doprinosi daljnjem povezivanju volontera i organizacija te boljem međusobnom razumijevanju.

datum objave: 10.01.2020.