Hrvatska visoka učilišta su u europskom vrhu po broju registracija za „Erasmus bez papira“

Odjel za visoko obrazovanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije održao je online tematski sastanak s korisnicima o digitalizaciji u području visokog obrazovanja.

Gđa Daiga Kuzmane iz European University Fundationa (EUF) sudionicima je pojasnila novosti vezane za Online Learning Agreement kao prvi obvezni korak digitalizacije u visokom obrazovanju te najavila promjene u Erasmus+ App, studentima vrlo važnoj aplikaciji.

Dio prezentacije s online tematskog sastanka o digitalizaciji visokog obrazovanja

 

„Budući da je digitalizacija neizbježna za nadolazeći novi Program, bilo je lijepo čuti pohvalu predstavnice EUF-a hrvatskim visokim učilištima koja su u samom vrhu Europe prema broju registracija na Erasmus Without Paper Dashboard“, istaknula je Jasmina Skočilić iz Odjela za visoko obrazovanje koja je moderirala ovo online događanje.

 

Mr. sc. Miroslav Milinović iz Sveučilišnoga računskog centra Sveučilišta u Zagrebu, partnera u projektu MyAcademicID, objasnio je primjenu jedinstvenoga studentskog identifikatora, koji će omogućiti sigurnu i nesmetanu razmjenu podataka između visokih učilišta u Europi.

 

Koordinatorica Europassa u Hrvatskoj, Mia Trcol sudionike je upoznala s novim Europass digitalnim alatima. Pilotiranje Digitalno potpisanih vjerodajnica Europassa (Europass Digital Credentials) u Hrvatskoj pobliže je predstavio prof. dr. sc. Mile Dželalija sa Sveučilišta u Splitu, koje je član SEA-EU, jedne od 11 prestižnih alijansi Europskih sveučilišta.

 

Savjete o nikad aktualnijim virtualnim suradnjama podijelio je doc. dr. sc. Jurica Babić, dugogodišnji korisnik programa Erasmus+ s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Program tematskog sastanka dostupan je na poveznici.

Snimka sastanka dostupna je na poveznici.

Prezentacije sa sastanka dostupne su na poveznici.

 

datum objave: 27.11.2020.