Info dan mreža i inicijativa Euroguidance, eTwinning, Eurodesk i Europass 3. listopada 2016. u ZKL-u

 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira 3. godišnji Info dan mreža i inicijativa koji će se održati 3. listopada 2016. u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

 

Cilj je događanja podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja kao ključne komponente modernih obrazovnih sustava te sustava osposobljavanja i usavršavanja, radi usmjeravanja mlađih i starijih generacija ka usvajanju vještina 21. stoljeća.

 

Na info danu predstavit će se četiri inicijative koje djeluju u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a u svojim se aktivnostima dotiču teme profesionalnog usmjeravanja – Euroguidance, europska mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju; eTwinning, portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole; Eurodesk, info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade i Europass, portfelj od pet dokumenata čiji je glavni cilj predstaviti stečene vještine i kvalifikacije na jasan način koji je ujednačen u cijeloj Europi. Osim predstavnika Agencije za mobilnost i programe EU na Info danu sudjelovat će praktičari iz područja profesionalnog usmjeravanja – psiholozi, pedagozi, predmetni nastavnici osnovnih i srednjih škola – kao i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te drugih relevantnih institucija.

 

Info dan održat će se u šarmantnom ambijentu Zagrebačkog kazališta lutaka, gdje će kroz inovativne i praktične prezentacije i razgovor s korisnicima biti predstavljena pozitivna iskustva i mogućnosti u okviru EU mreža i inicijativa. Sudionici će imati priliku informirati se, postavljati pitanja, steći nova i korisna poznanstva, razmijeniti iskustva s kolegama te dobiti nove ideje vezano uz provedbu profesionalnog usmjeravanja u školama.

 

Cjelovit program događanja možete preuzeti ovdje. 

 

datum objave: 28.09.2016.