Istražite brojne mogućnosti koje učenicima i nastavnicima nudi manifestacija Science is Wonderful!

Ovogodišnje virtualno izdanje manifestacije Science is Wonderful! održava se od 10. do 26. studenog 2021.putem kojeg će učenici i nastavnici imati priliku nadahnuti se znanstvenicima iz svih disciplina preko mrežnih razmjenawebinara, demonstracija i još mnogo toga. Program je koncipiran na način da se svijet znanosti dovede u osnovne i srednje škole diljem Europe.

 

Science is Wonderful!  započet će predstavljanjem programa i pokretanjem internetske stranice 10. studenoga, koje će najaviti europska povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel. Svečanost predstavljanja održat će se na osam europskih jezika: engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, poljskom, portugalskom i bugarskom.

 

Web banner SIW

 

U tjednu odvijanja samog događaja, od 22. do 26. studenog, održat će se niz webinara na materinjim jezicima znanstvenika predavača i aktivnosti koje istražuju znanost iz svih kutova kao dopuna programa Upoznajte znanstvenika! na kojem će nastavnici i učenici moći pratiti pokuse i čuti stvarne priče iza znanstvenih otkrića koja mijenjaju život.  

 

Interaktivna platforma na kojoj se ovaj događaj odvija omogućit će učenicima da se uključe u rad i briljantnim znanstvenicima na svom jeziku postavljaju pitanja koja žele. Tijekom cijelog tjedna učitelji i škole bit će potaknuti dijeliti aktivnosti i angažman svojih učenika s organizatorima i društvenim medijima uz pomoć namjenskih alata za komunikaciju i koristeći oznaku #ScienceIsWonderful.

 

Putem nove platforme Science is Wonderful! Digital, nastavnici i učenici mogu se tijekom tjedna događaja kao i tijekom cijele godine nadahnuti obrazovnim resursima na više jezika EU-a, uključujući:

   

  • Video demonstracije  
  • Vodiče za praktične eksperimente 
  • Nove ideje za predavanja  
  • Poučne igre i aktivnosti 

 

Science is Wonderful! neprocjenjiv je izvor informacija o svijetu poučavanja znanosti, zahvaljujući doprinosu nastavnika i učenika diljem Europe. Ova digitalna platforma ima stalno rastući repozitorij korisnih materijala za učenje dostupnih nastavnicima na različitim jezicima i u učionicama. Tako će materijali nakon samog događanja biti dostupni cijele godine, upravo zahvaljujući Science is Wonderful! digitalnoj platformi. 

   

Kako bi se uključili i iskoristili sve mogućnosti i aktivnosti koje su organizirane u sklopu ovog događaja, pozivamo sve učitelje da se na događaj prijave putem registracijskog obrasca. 

 

Osim toga, ondje možete saznati i više informacija o Science is Wonderful! te stupiti u kontakt putem e-adrese schoolsSIW2021@vo-europe.eu ako imate dodatnih pitanja. 

 

Završna ceremonija koja će obilježiti kraj tjedna Science is Wonderful! održat će se 26. studenog na kojoj će prisustvovati Themis Christophidou, glavna direktorica Glavne uprave za obrazovanje i kulturu Europske komisije (DG EAC). Uz sažetak najvažnijih događaja i razmišljanja nastavnika, učenika i znanstvenika, prilika je to za istraživanje brojnih dostupnih mogućnosti za povezivanje i dijeljenje znanja unutar rastućih zajednica Science is Wonderful! te mnoštvo drugih inicijativa EU-a za učenje namijenjenih mladima i učiteljima.

  

Svečanost zatvaranja održat će se na engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, poljskom, rumunjskom i bugarskom jeziku.

 

datum objave: 10.11.2021.