Jesenske virtualne radionice Euroguidance centra

Euroguidance centar poziva vas da tijekom jeseni sudjelujete na virtualnim druženjima na temu profesionalnog usmjeravanja namijenjenim stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnoj školi! 

 

Euroguidance centar Agencije za mobilnost i programe Europske unije koristi priliku najaviti prve dvije u nizu online radionica prema nižem rasporedu:

 

1. Radionica:Profesionalno usmjeravanje: diferencijalistički pristupi“, predavačica: dr. sc. Iva Šverko, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“

 

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnim školama

Termin: ponedjeljak | 28. rujna 2020.| 13:00 – 14:30

Održavanje: online putem aplikacije Zoom

Prijave: do četvrtka, 24. rujna 2020. u 12 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 30

Opis: Webinar „Profesionalno usmjeravanje: diferencijalistički pristupi“ kojeg će održati Iva Šverko, znanstvena savjetnica na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, namijenjen je stručnim suradnicima u osnovnim školama. U radu s učenicima osnovnoškolske dobi važno je na vrijeme raditi na upoznavanju njihovih interesa i vrijednosti kako bi se oni mogli usmjeriti prema školama i zanimanjima koja će ih zanimati i profesionalno ispunjavati. U okviru webinara prikazat ćemo ključne teorije i pristupe profesionalnom savjetovanju osnovnoškolaca te se osvrnuti na dostupne online alate i upitnike koji mogu pomoći u tom procesu. Oslanjanje na online alate omogućava profesionalno usmjeravanje učenika neovisno o mjestu u kojem žive i idu u školu, a trenutno je od posebne važnosti zbog specifične situacije u kojoj se odvija nastava.

 

2. Radionica:Profesionalna zrelost i profesionalni razvoj“; predavač: dr. sc. Toni Babarović, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“

 

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnim školama

Termin: utorak | 29. rujna 2020.| 13:00 – 14:30

Održavanje: online putem aplikacije Zoom

Prijave: do četvrtka, 24. rujna 2020. u 12 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 30

Opis: Webinar „Profesionalna zrelost i profesionalni razvoj“ kojeg će održati Toni Babarović, znanstveni savjetnik na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, namijenjen je stručnim suradnicima u osnovnim školama. Učenici osnovne škole u procesu odrastanja razvijaju i svoju profesionalnu zrelost, stječu sliku o svojim preferencijama i sposobnostima te počinju izgrađivati svoj profesionalni identitet. U okviru webinara prikazat ćemo ključne teorije profesionalnog razvoja, te predstaviti dostupne online alate i radionice koji mogu pomoći boljem donošenju profesionalnih odluka.

 

Radionice nisu povezane te je moguće prijaviti se za samo jedan (ili oba) termina. Za sudjelovanje na radionicama nije predviđena kotizacija.

 

Prijave na radionice odvijat će se isključivo putem sustava EMA u okviru CARNET-ovog projekta e-Škole. Rok za prijavu je 24. rujna 2020. do 12 sati. Napominjemo da je broj sudionika ograničen, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava uz detaljne informacije o sudjelovanju bit će poslane najkasnije 25. rujna 2020. na e-mail adrese registrirane u sustavu EMA (skole.hr).

 

Organizator radionica je Euroguidance centar Hrvatska - europska inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja stručnog usavršavanja i međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj te promicanja mogućnosti u okviru programa Erasmus+. U organizaciji edukativnih događanja za stručne suradnike već dugi niz godina ostvarujemo odličnu suradnju s predavačima s Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“, posebice u izvođenju Seminara o profesionalnom usmjeravanju za psihologe i pedagoge, izradi publikacija i suradnje na brojnim događanjima na temu profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

 

Kontakt:

Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe Europske unije

telefon: 01/ 5497 898

e-mail: euroguidance@mobilnost.hr

datum objave: 15.09.2020.