Konferencija o demografskim izazovima nakon pandemije bolesti Covid-19

Konferencija „Demografski izazovi Republike Hrvatske i Europske unije nakon epidemije bolesti COVID-19” održat će se 7. listopada u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Konferencije o budućnosti Europe. Cilj Konferencije je pokrenuti raspravu o aktualnim demografskim izazovima i o očekivanim demografskim kretanjima u razdoblju nakon pandemije.

 

Vizual Konferencija o budućnosti Europe

 

Područja demografije i mladih ključna su za ekonomski opstanak svakoga društva koja se samo zajedničkim naporima i međusektorskim aktivnim pristupom mogu učinkovito rješavati. O posljedicama COVID-19 pandemije na demografsku sliku i mlade na razini Europske unije raspravljat će predstavnici akademske i znanstvene zajednice, vlasti te civilnog društva. Razmjena iskustava, dosadašnjih istraživanja i analiza politika u kontekstu bolesti COVID-19 doprinijet će kreiranju novih demografskih politika i demografskoj revitalizaciji svake zemlje koja se bori s pandemijom. Na Konferenciji će se prezentirati i rezultati anketnih istraživanja vezanih uz mišljenje građana o utjecaju pandemije na demografsku sliku RH te mišljenje mladih o utjecaju bolesti COVID-19 na demografsku sliku i mlade u RH i EU.

 

Događanje će se održati u fizičkom i virtualnom obliku, u Zagrebu 7. listopada 2021. godine s početkom u 10:00 sati kroz dva programska bloka: Demografija i Mladi. U tematskom bloku o mladima i budućnosti EU-a nastupit će ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije, mr.sc. Antonija Gladović.


Konferencija je dostupna svima za praćenje putem idućih poveznica:

 

  1. Konferencija o budućnosti Europe-Demografija

 2. Konferencija o budućnosti Europe-Mladi

 

 

datum objave: 05.10.2021.