Međunarodni sastanak Euroguidance mreže

Sastanak predstavnika Euroguidance centara iz zemalja članica EU održan je u Dubrovniku 10. i 11. ožujka 2020. te je sudjelovalo više od 40 sudionika.

 

Međunarodni sastanak Euroguidance mreže - Slika 1

(Na slici: sudionici međunarodnog sastanka Euroguidance mreže)

 

Domaćinstvo sastanka Euroguidance mreže bila je prilika za predstavljanje postignuća u hrvatskom obrazovnom sustavu, a posebno dobre prakse u području profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja. Osim toga, sastanak je vrijedan forum za osmišljavanje, provedbu i izvještavanje o zajedničkim aktivnostima na europskoj razini te razmjenu informacija o nacionalnim i europskim politikama u području cjeloživotnog učenja, profesionalnog usmjeravanja, zapošljavanja i promicanja međunarodne mobilnosti.

 

Međunarodni sastanak Euroguidance mreže - Slika 2

(Na slici: ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr. sc. Antonija Gladović)


Ravnateljica agencije mr. sc. Antonija Gladović je zahvalila na povjerenju sudionicima koji su došli na sastanak unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom te je izrazila uvjerenje da će skup pridonijeti daljnjem radu Euroguidance centara u okviru novog programa Erasmus. Poručila je da Euroguidance centar u Hrvatskoj djeluje vrlo uspješno od 2011. godine. Kao neke od rezultata istaknula je organizaciju brojnih edukacija i treninga u području općeg obrazovanja, visokog obrazovanja i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te potporu donošenju stručnih preporuka u području cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja usmjerenih prema savjetnicima praktičarima, donositeljima odluka, poslovnom sektoru i ostalim stručnjacima.
Međunarodni sastanci mreže Euroguidance održavaju se dva puta godišnje u zemlji članici koja u tom razdoblju predsjeda Vijećem Europske unije te na njima sudjeluju predstavnici svih europskih nacionalnih centara, predstavnici relevantnih institucija na nacionalnoj razini te predstavnici Europske komisije.

 

Međunarodni sastanak Euroguidance mreže - Slika 3

 

Zaključci postignuti na sastancima Euroguidance mreže uvelike pridonose kvaliteti mrežnih aktivnosti, posebno u kontekstu širenja relevantnih i ažuriranih informacija među članovima mreže i suradnje na osmišljavanju budućih aktivnosti, te se odražavaju i na provedbu aktivnosti u Hrvatskoj.

 

Međunarodni sastanak Euroguidance mreže - Slika 4

Međunarodni sastanak Euroguidance mreže - Slika 5

Međunarodni sastanak Euroguidance mreže - Slika 6

Međunarodni sastanak Euroguidance mreže - Slika 7

datum objave: 13.03.2020.